O noua inventie. Proaspata. Adica: femeie, blonda, insarcinata. Tacuta. Doar naste. Cand vrei, cum vrei. Nu moare niciodata. Este vorba despre ""Proiectul Noele"". Medicul Paul Preston, unul dintre ""parintii"" inventiei, spune ca Proiectul a pri
O noua inventie. Proaspata. Adica: femeie, blonda, insarcinata. Tacuta. Doar naste. Cand vrei, cum vrei. Nu moare niciodata. Este vorba despre ""Proiectul Noele"".

Medicul Paul Preston, unul dintre ""parintii"" inventiei, spune ca Proiectul a prins contur in momentul in care rezultatele statisticilor efectuate in SUA au indicat o crestere a deceselor cauzate de erori fatale ale medicilor. Noele poate fi regenerata dupa... fiecare eroare umana fatala. Un robot. In cazul in care medicii nu comit greseli, la sfarsitul interventiei simulate, acestia vor tine in brate un copil-robot. Programat sa tipe ca un bebelus. In tot acest experiment, pe nimeni nu intereseaza tristetea femeii mecanice. E o metafora, o prostie sa te gandesti ca o masina ar putea suferi. Mai ales ca serveste binele omenirii. Si in plus, ar fi o idiotenie sa-ti treaca prin minte ca ea, femeia de bine, ar putea regreta ce i se intampla pentru ca omenirea e prea egoista ca sa merite ""sacrificiul"" ei. Totusi, exagerand, ar fi indreptatit regretul lui Noele? Sa vedem. Egoistii sunt cruzi. Au nevoie sa domine. Uneori se simt rau. Nu sunt bolnavi, ci doar singuri. E foarte trist sa fii singur. Din nou exagerand, Noele admira in secret egoistii. Pentru capacitatea de a absorbi de la ceilalti suflet, sentimente, trairi, gesturi, cuvinte. Ii admira deoarece nu va putea fi niciodata nimic altceva decat un ghem de suflet mecanic. Dar ea se regenereaza. Calitate ce lipseste celor ce nu pot fi decat gheme de suflet ale caror fire se duc, cu darnicie, spre cine stie ce egoism. Ar putea fi gheme indiferente. Ce-si traiesc desirarea asa, ca intre viata si moarte. Dar nu pot.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.