Peste 100 de carti, manuscrise sau albume de arta sunt scoase astazi la licitatie de Casa Monavissa. In competitia care incepe, ca de fiecare data, la ora 11:00, vor intra, pe rand, ""maruntisurile de pret"" de la sectiunile Diverse si Arta Dec
Peste 100 de carti, manuscrise sau albume de arta sunt scoase astazi la licitatie de Casa Monavissa.


In competitia care incepe, ca de fiecare data, la ora 11:00, vor intra, pe rand, ""maruntisurile de pret"" de la sectiunile Diverse si Arta Decorativa, cartile, picturile, obiectele de cult, sculpturile si piesele de mobilier de epoca.
TIPARITURI. Pentru bibliofili, organizatorii au pregatit 101 ""titluri"". Cel mai scump dintre acestea este ""Great Man and famous women"" (""Barbati celebri si femei faimoase""), o serie de schite si fotogravuri ale celor mai faimosi ilustratori de la sfarsitul secolului al XIX-lea, legate in doua volume tiparite in 1894 la New York. Piesa intra in licitatie la un pret de 1.000 de lei noi. Alte doua piese care cu siguranta vor starni interesul colectionarilor sunt ""Guide de la Roumanie"" si ""Planul orasului Bucuresti"", editate in perioada interbelica si evaluate la 210 lei, respectiv 230 lei. O alta piesa de colectie este ""Probleme de istorie universala si romaneasca"", conferinta de la cursurile de vara din Valenii de Munte a lui Nicolae Iorga - 85 de lei. In competitie vor mai intra, printre altele, ""Arhiva istorica a Romaniei"" de Bogdan Petriceicu Hasdeu, tiparita in 1865 si evaluata la 550 de lei, si ""Poezii complecte"" de Mihai Eminescu, un volum tiparit la Iasi in 1893 - 220 de lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.