Apicius este cunoscut in istorie ca autorul lucrarii ""De re coquinaria"", prima carte de bucate. Acesta a inventat o multime de sosuri si de feluri de mancare rafinate, pe care contemporanii lui le considerau duse pana la extreme. Retetele din aceasta carte constituie o sursa foarte buna ce ajuta la reconstructia modului in care manca populatia din jurul bazinului mediteranean in Antichitate. Preparatele pe care Apisius le-a inclus in cartea lui erau destinate clasei instarite. Potrivit lui Seneca, Apicius s-a sinucis pentru ca si-a cheltuit aproape toata averea pe mancaruri exotice si a realizat ca nu isi mai permitea sa consume asemenea delicatese.
GRUPARE. ""De re coqvinaria"" este impartita in zece capitole ce acopera practic toate domeniile gastronomiei, dupa cum arata si titlurile lor: Bucatarul grijuliu, Macelarul, Gradinarul, Mancaruri de tot felul, Legume si seminte, Specialistul in oratanii, Bucatarul fastuos, Patrupedele, Marea, Pescarul.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro