Tinerii nu sufera de afectiuni cardiovasculare?
Fals. Bolile cardiovasculare nu ii afecteaza doar pe varstnici. Ateroscleroza (depunerile de colesterol pe peretii arterelor) poate aparea chiar si inainte de 20 de ani. Metodele de prevenire a
Tinerii nu sufera de afectiuni cardiovasculare?
Fals. Bolile cardiovasculare nu ii afecteaza doar pe varstnici. Ateroscleroza (depunerile de colesterol pe peretii arterelor) poate aparea chiar si inainte de 20 de ani. Metodele de prevenire a aterosclerozei sunt alimentatia echilibrata si evitarea sedentarismului. Masajul fetei provoaca lasarea pielii si imbatranirea ei mai rapida? Fals. Masajul pielii de pe fata si de pe gat imbunatateste circulatia sangvina si previne aparitia ridurilor. Dintii trebuie spalati atat inainte, cat si dupa micul dejun?
Adevarat. Dimineata trebuie sa va spalati pe dinti inainte de micul dejun, pentru a elimina bacteriile care s-au acumulat in timpul noptii in cavitatea bucala. Trebuie sa va spalati pe dinti si dupa ce ati mancat, pentru a inlatura resturile de alimente si a preveni afectiunile stomatologice. Pe copiii mici nu ii doare capul?
Fals. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproximativ 35% dintre prescolari sufera la un moment dat din cauza durerilor de cap. Cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap sunt ereditatea si intoleranta la unele produse alimentare (lapte, ciocolata, alune). Uneori, durerile de cap pot fi primul simptom al scaderii acuitatii vizuale. Pentru a slabi trebuie sa inlocuim zaharul cu mierea? Adevarat. Mierea are mai putine calorii decat zaharul. 100 g miere contin 336 de calorii, in vreme ce in aceeasi cantitate de zahar se gasesc 410 calorii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.