Andrei s-a nascut in urma cu doua luni de zile. Mama sa a reusit sa-l tina in brate pentru prima oara abia acum cateva zile, intr-o clinica din Germania, unde a si primit vestea cea mare: Andrei va fi operat. Interventia se va face sub forma unei con

Andrei s-a nascut in urma cu doua luni de zile. Mama sa a reusit sa-l tina in brate pentru prima oara abia acum cateva zile, intr-o clinica din Germania, unde a si primit vestea cea mare: Andrei va fi operat. Interventia se va face sub forma unei conferinte, premiera in Europa.

In tara, trupul sau firav, de doar 2 kg jumatate a suportat 4 operatii. Nici una reusita. Diagnosticul pus la nastere - atrezie de esofag si fistula esofago-traheala (lipsa a unei bucati de aproximativ trei cm de esofag si o gaura prin care traheea comunica cu esofagul) - a fost pentru medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti o adevarata provocare.
5 STOPURI CARDIACE. La 11 martie, la ultima operatie, doctorii romani i-au facut esofago-gastrotomie (partea superioara a esofagului a fost scoasa la nivelul pie-lii, prin gat, copilului i s-a facut o gaurica prin care sa scoata secretiile si i s-a implantat un tub in stomac prin care sa se hraneasca). Dupa fiecare interventie chirurgicala, in cavitatea toracica a baiatului s-au format pungi de lichid care i-au comprimat plamanii, iar membrana (mediastin), care separa plamanii de celelalte organe (inima, trahee, esofag etc) din cavitatea toracica, s-a infectat. Mai mult, organismul copilului a inceput sa fie slabit si de o bronho-pneumonie foarte severa. Pulsul incepuse sa-i scada si, intr-o singura luna, a suferit 5 stopuri cardiace. ""In urma numeroaselor crize pe care le-a avut, este posibil sa-i fie afectat si creierul, insa aceasta investigatie nu a putut fi facuta din lipsa aparaturii necesare"", spune plangand, mama copilului, Doina Fagurel. Rezultatele interventiilor i-au facut pe medici sa dea un verdict necrutator pentru cei doi parinti care nu apucasera sa vada nici macar zambetul baiatului lor, conectat prin fire incolacite la ventilatie artificiala: ""Copilul este extenuat, el se incadreaza in cei 50% din astfel de cazuri, care nu supravietuiesc..."" Au urmat in zadar radiografii repetate la plamani, teste peste teste. ""Este posibil ca Andrei sa aiba o malformatie la inima, dar din cauza dependentei de ventilator nu poate fi diagnosticat de medici aparatura necesara fiind in alta cladire decat cea in care se afla el si era foarte riscant sa fie transportat copilul"", povesteste mama, dupa care adauga: ""Pare o gluma macabra, dar nu e"".
200.000 DE EURO. Starea lui Andrei se inrautatea continuu. In sufletul mamei aparusera intrebari greu de suportat: ""Daca nu va mai rezista? Daca ne vom pierde copilul?"" Cei doi parinti si-au intarit credinta, au contactat o clinica din Germania specializata in astfel de cazuri si au inceput sa stranga bani. Deoarece transportul nu putea fi realizat decat cu avion-ambulanta special, copilul fiind intubat, costul a fost enorm: 12.500 de euro. Cel de Sus si-a revarsat asupra lor toata dragostea, iar Andrei, impreuna cu mama sa, sunt astazi in Germania. ""In maximum 3 luni copilul ar putea inghiti"", a fost vestea pe care cei doi parinti au primit-o de la doctorul american, John Foker, care foloseste o metoda de fortare a cresterii esofagului. Bucuria le-a inundat ochii de lacrimi. ""Ce minune!"", si-au spus
atunci. Insa suma de care au nevoie este enorm de mare: 200.000 de euro. ""Se incearca sa-l opereze aici in Germania si nu in State, unde se practica interventia chirurgicala"", povesteste tatal baiatului, de-abia intors din Germania.
UNICAT. La 16 mai a fost deja programata prima din cele doua sau trei operatii cate i se vor face. O operatie grea si lunga, dar care va fi realizata de renumitul profesor John Foker de la University of Minessota. ""Singurul lucru care ne mai linisteste este ca Foker a tratat peste 90 de cazuri cu rata de reusita de 100%. Operatia se doreste a fi facuta sub forma unei conferinte, deoarece este o premiera in Europa si in felul acesta scad costurile interventiei"", spune tatal copilului, dupa care adauga: ""Acum ne bucuram de bebelusul nostru, care a devenit activ. Mai mult, mamica lui este lasata sa-l schimbe, sa stea cu el cat vrea, sa-l unga cu crema la ochisori. Pana acum avea voie sa stea cu el doar 15 minute pe zi"".

PENTRU SALVAREA UNUI COPIL DE 2 LUNI!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.