Zvonurile intens vehiculate despre o motiune PSD-PRM, menita a duce la caderea Cabinetului Tariceanu dupa raportul de tara din 16 mai, nu il sperie pe seful Executivului. ""Nu ma tem pentru functia mea nicidecum"", spune Tariceanu. Mai mult. ""Sper sa mai avem inca un mandat"", nuanteaza el.

Intrebat despre perspectivele activitatii cabinetului pe care il conduce dupa raportul Comisiei Europene din 16 mai, primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a declarat Mediafax ca nu se teme pentru pozitia sa de sef al Guvernului. ""Personal, nu ma tem pentru pozitia mea nicidecum. Cred insa ca intelepciunea in politica nu trebuie sa fie un lucru rar. Existenta unui Guvern depinde intotdeauna de sustinerea parlamentara si, atata vreme cat va exista sustinere, Guvernul va functiona. In momentul in care acest lucru se va pierde, atunci sigur ca nu avem decat deschisa calea prin procedurile constitutionale existente pentru gasirea unei solutii"", a spus Tariceanu. In plus, seful Executivului a transmis si un mesaj: joaca permanenta cu motiunea sau anticipatele prezinta un rol neproductiv pentru obiectivele de integrare europeana si de dezvoltare pe termen lung si panicheaza populatia.
Pe de alta parte, liberalii au lansat un apel catre democrati pentru consolidarea si unitatea Aliantei. Delegatia Permanenta a PNL a adoptat in acest sens ieri, la Timisoara, o rezolutie in care se arata ca ""Alianta beneficiaza de cea mai mare incredere si este centrul de greutate al coalitiei de guvernare"". Liberalii au adresat acelasi apel si UDMR, si PC, precum si tuturor partidelor politice care sprijina demersurile de integrare.
INCA UN MANDAT. Declaratia de ieri a premierului vine dupa ce joi seara, la o intalnire cu reprezentantii investitorilor straini in Romania, Tariceanu a fost intrebat de acestia daca neintelegerile dintre partidele coalitiei de guvernare nu transmit un mesaj negativ autoritatilor de la Bruxelles, dand impresia de instabilitate politica in Romania. Seful Executivului a admis ca exista unele neintelegeri intre partenerii de guvernare, dar a apreciat ca nu se poate vorbi despre contradictii majore, ci ca este vorba, mai degraba, de ""o neliniste specifica unor parteneri care nu isi dau seama ca fiecare tara care a aderat la UE a facut acest lucru prin stabilitate politica"". In acelasi context, premierul, dand asigurari ca se vor mentine la nivelul actual atat cota unica de impozitare, cat si pe toata durata mandatului Guvernului pe care il conduce, a adaugat: ""Sper totusi sa mai avem inca un mandat"".

MOTIUNE PSD-PRM