Becali George a incalecat sondajele si se agata cu unghiile de ecranul televizorului. Il gasesti nu doar in firida televiziunilor de nisa, el patrunde acum in casele oamenilor prin mai toate posturile. Doar televiziunea publica rezista tentatiei de a
Becali George a incalecat sondajele si se agata cu unghiile de ecranul televizorului. Il gasesti nu doar in firida televiziunilor de nisa, el patrunde acum in casele oamenilor prin mai toate posturile. Doar televiziunea publica rezista tentatiei de a nu-i semna bilet de intrare in institutie. Lipsa presiunii rating-ului si staiful realizatorilor tin departe de studiouri grohaielile si accesele de furie ale patronului de la Steaua. Becali George recupereaza insa cu varf si indesat, avand agenda ocupata seara de seara, in prime-time. Ba, mai nou, solicitarile incep de dimineata, el instalandu-se pe canalele de stiri si in rubricile de sport, avansand ora de ora spre varful de seara, culcandu-se la talk-show-uri ce tin pana in zori. Inca nu este invitat la meteo, sa dea timpul probabil dupa cum ia porcul paiul in gura si sa schimbe prin vointa lui morisca vanturilor.
Un hidos mecanism de mediatizare a fost pus in functiune pentru a face din Becali George figura publica Gigi Becali. In delirul de grandoare de care este cuprins crede ca totul ii este permis, ca totul ii este accesibil. Convingerea pe care o varsa ca pe un hardau peste bunul simt al romanilor, atat cat mai este, arata ca el vizeaza functia de sef al turmei. Oile nu-i mai ajung si vrea sa pastoreasca tot poporul, pentru ca asa vrea Domnul. Tinand Crucifixul in mana si jurand pe Biblie din emisiune in emisiune, Becali George reuseste sa pacaleasca lumea, sa se arate ceea ce nu este - un sfant. Sunt destui oameni in lumea asta larga care se simt nascuti sub harul lui Dumnezeu, avand rol de Mesia. Sunt de regula oameni cu probleme care pleaca din copilarii chinuite sau simularzi ai credintei fara margini. Exista si specii periculoase, care avand suficient cabotinism si hiperdoze de escrocherie folosesc tehnicile de comunicare pentru a manipula opinia publica. Nu cred ca avem, ca popor, vreun avantaj ca Becali George a fost inventat. Avem nevoie de altceva pe post de purificator al societatii, decat de un justitiar care zbiara hotii-hotii. Personajul de doi lei, cu trecut incert, fara educatie si harsait in jocul de-a hotii si vardistii, a fost aruncat intr-un partid de buzunar pentru a infecta si scena poli-tica. Batandu-si joc intr-o maniera grobiana mai ales de liderii de opinie si de politicienii care il critica pe prietenul de la Cotroceni, mantuitorul din Pipera este nociv nu prin ceea ce este, ci mai ales prin puroiul pe care il colecteaza. Explozia previzibila de stafilococi de la momentul final al carierei becaliene ii va stropi pe toti aceia care au pus umarul la ascensiunea lui G.B. Cei care ii arata azi buldogului tintele de muscat devin captivii de maine, fiind trecuti in pedigree. Regula fotbalului in care totul pleaca si revine la filozofia adanca ""balonul e rotund"" este abil folosita de patronul de club, care a invatat ca in Romania de azi datul cu piciorul a iesit din perimetrul stadionului si a intrat in sufrageria neamului prost pe scara de marmura de la intrare. Aratandu-ne prin usa larga si deschisa, la ora de maxima audienta, ca banul tine loc de cultura si milostenia dramuita intoarce recunostinta la comanda, Becali George este ceea ce este - un om de 6 la suta. Iar un om de acest nivel trebuie ignorat, si nu adus pe post de guru, remediu la hotie, saracie si violenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.