Cunoscut drept omul care taie si spanzura in Serie A, directorul general al lui Juventus pare sa fi ajuns, in sfarsit, la capatul drumului. Moggi este anchetat de Federatie si aproape de a fi pus pe liber de familia Agnelli. Suspectata de multa

Cunoscut drept omul care taie si spanzura in Serie A, directorul general al lui Juventus pare sa fi ajuns, in sfarsit, la capatul drumului. Moggi este anchetat
de Federatie si aproape de a fi pus pe liber de familia Agnelli.

Suspectata de multa vreme ca ar fi favorizata de arbitri, Juventus se afla din nou in centrul scandalului, pentru fapte petrecute in afara terenului. In ultimele zile, mai multe ziare italiene au publicat fragmente ale unor convorbiri telefonice dintre directorul general al ""bianconerilor"", Luciano Moggi, si Pierluigi Pairetto, responsabil al Comisiei de Arbitri.
CONVERSATII. Intr-o discutie din 2004, Moggi ii cere lui Pairetto sa delege arbitri la alegerea sa pentru meciurile amicale cu Messina si Milan. Alta data, oficialul torinez se plange la Pairetto, care era in acea perioada si vicepre-sedinte al Comisiei de Arbitri a UEFA, vizavi de prestatia centralului la meciul cu Djurgaarden, scor 2-2, din preliminariile Ligii Campionilor. ""Ce arbitru de rahat mi-ai trimis? Golul lui Miccoli era valid"", spune Moggi, in timp ce Pairetto se apara: ""Fandel este unul dintre cei mai buni, golul nu era valabil"".
FRAUDA. Parchetul din Torino a clasat dosarul in septembrie 2005, fiindca nici un fragment din conversatiile telefonice nu dezvaluia savarsirea unui delict de coruptie. Toate documentele au fost insa trimise la FIGC, care a deschis o ancheta si ar putea aplica sanctiuni pentru frauda sportiva. Forul italian a inaintat o parte a transcrierilor catre Parchetul din Roma, care a deschis recent o ancheta in legatura cu neregularitatile comise de agentia de impresariat GEA World, prezidata de Alessando Moggi, fiul lui Luciano Moggi. Ca o consecinta, agentia are zilele numarate, urmand sa fie dizolvata cat de curand. GEA are sub contract peste 20 de antrenori si circa 130 de jucatori, printre care si pe romanii Adrian Mutu si Cosmin Contra.

EPURARI LA NIVEL INALT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.