Operatiunile de salvare a marinarilor disparuti in largul coastelor Africii de Sud au fost ingreunate de marea agitata si de rafalele puternice de vant. Printre cei 26 de oameni aflati inca in ape, si trei romani sunt dati disparuti. Liderul ITF

Operatiunile de salvare a marinarilor disparuti in largul coastelor Africii de Sud au fost ingreunate de marea agitata si de rafalele puternice de vant.

Printre cei 26 de oameni aflati inca in ape, si trei romani sunt dati disparuti. Liderul ITF din Romania, Adrian Mihalcioiu, spune ca la trei zile de la scufundarea navei Alexandros T. s-a reusit recuperarea a sapte supravietuitori, printre care si romanul Liviu Baluta, de 27 de ani, din Medgidia, electrician pe vas. Cautarile sunt continuate de echipele de salvare, care incearca sa dea de urma a doua plute de 20 si respectiv opt locuri, care s-au aflat la bordul vasului si care nu au fost inca de gasit.
Centrul Maritim de Coordonare a Activitatilor de Salvare a transmis navelor aflate in zona mesaje prin care li se solicita sa acorde sprijin in gasirea eventualilor supravietuitori. La bordul navei se afla un echipaj format din 33 de membri, printre care patru romani. In afara de electricianul recuperat deja, mai sunt disparuti Ion Macreanu de 58 de ani, din Medgidia, Octavian Pase de 52 de ani si Daniel Motataianu de 34 de ani, ambii din municipiul Constanta. (Emilia Sava)

Liviu Baluta, 27 de ani


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.