Traficul de voce in retelele de telefonie mobila din Romania l-a depasit cu un miliard de minute pe cel prin retelele de telefonie fixa, conform unui raport prezentat de ANRC. Potrivit datelor preliminare prezentate ieri de presedintele Autori

Traficul de voce in retelele de telefonie mobila din Romania l-a depasit cu un miliard de minute pe cel prin retelele de telefonie fixa, conform unui raport prezentat
de ANRC.

Potrivit datelor preliminare prezentate ieri de presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, Dan Cristian Georgescu, traficul de voce in retelele de telecomunicatii mobile l-a depasit cu un miliard de minute pe cel efectuat de clientii operatorilor de telefonie fixa. Astfel, pe parcursul anului trecut au fost consumate 9,36 miliarde de minute in retelele de telefonie mobila, fata de numai 8,23 miliarde in retelele fixe. In perioada iulie-decembrie 2005, cota de piata a furnizorilor alternativi de telefonie fixa a crescut de 2,5 ori, ajungand la 9,9%. Furnizorii alternativi sunt, de asemenea, puternic reprezentati si pe segmentul apelurilor internationale, unde detineau, la sfarsitul anului 2005, o cota de 43,41%, potrivit cifrelor prezentate de presedintele ANRC, cu ocazia ""Zilei Comunicatiilor"", parte a CERF.
INTERNET. La sfarsitul anului 2005, in Romania erau peste 750.000 de conexiuni de internet de mare viteza (banda larga), fata de numai 382.783 de conexiuni in 2004. Cel mai mare numar de noi utilizatori ai serviciilor de internet de mare viteza a ales o conexiune prin cablu coaxial.

LANSARI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.