Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, i-a luat in vizor pe deputatii chiulangii si pe cei ""neglijenti"" cu cartelele de vot.

Pe primii, presedintele are de gand sa-i lecuiasca prin intermediul presei, iar pe ceilalti cu ajutorul chestorilor.
""Vom asigura toate unghiurile posibile din care sa fie filmate scaunele goale astfel incat cetatenii din circumscriptiile respective sa vada cine e prezent in sala si cine e absent, ca sa-i poata judeca la viitoarele alegeri"", a anuntat Olteanu. Si asta nu e singura masura pe care presedintele are de gand sa o ia pentru a face disciplina cu alesii.
CARTELE CONFISCATE. La sedinta de luni a Biroului Permanent, Olteanu va deschide subiectul votului la mai multe maini pe care deputatii il practica nestingheriti de ceva vreme. Acestora le-a intrat ""in obicei"" sa vina in sala de sedinta, sa-si lase cartelele de vot in aparate pentru a le fi inregistrata prezenta, dupa care parasesc sala.
Colegul de banca prezent in sala nu are de facut decat sa intinda mana si sa apese si pe butoanele aparatului de vot ale deputatului absent. ""Intentia mea este sa le cer chestorilor de sedinta sa-si ia rolul in serios si acolo unde exista o cartela lasata in aparat si nu exista parlamentar sa ridice cartela respectiva astfel incat sa nu existe nici un fel de dubiu referitor la modalitatea de vot"", a spus Olteanu.
O propunere similara a fost facuta ieri si la Senat unde acum o saptamana a avut loc incidentul ""Nepoata"", ea apartinand senatorului PRM Gheorghe Funar. (Carmen Vintila)