Proiectul de modernizare al Centrului Istoric al Capitalei va fi pus in practica mult mai tarziu decat a fost anuntat cu surle si trambite. Lucrarile vor incepe la sfarsitul lunii iunie, cu un an mai tarziu fata de momentul in care au fost anuntate i
Proiectul de modernizare al Centrului Istoric al Capitalei va fi pus in practica mult mai tarziu decat a fost anuntat cu surle si trambite. Lucrarile vor incepe la sfarsitul lunii iunie, cu un an mai tarziu fata de momentul in care au fost anuntate initial.
""Suntem in perioada de vanzare a caietelor de sarcini, referitoare la lucrarile de refacere a infrastructurii in zona limitata la nord de Strada Lipscani, la est de Bulevardul Bratianu pana la Splaiul Unirii, la sud de Splaiul Independentei si la vest de Calea Victoriei"", a declarat ieri Catalin Cazacu, directorul Directiei Centrului Istoric din cadrul municipalitatii.
BANI. Costurile pentru refacerea retelelor edilitare au fost estimate la 20,2 milioane de euro, bani care provin dintr-un imprumut de la BERD, din fonduri ale Primariei Capitalei si dintr-un grant oferit de guvernul Olandei.
""Discutam despre 10-12 ani, este o interventie urbana de o complexitate deosebita si peste tot unde s-au intamplat acest gen de interventii sunt lucruri care dureaza"", a mai spus Cazacu.
Pe de alta parte, Ministerul Culturii, institutie care ar fi trebuit implicata in acest proiect, nu cunoaste nici un detaliu despre planul Primariei Capitalei. ""Noi nu am primit spre avizare nici un proiect referitor la Centrul Istoric. Nu stim intentiile Primariei decat in linii mari. Stim ca vrea sa reabiliteze infrastructura, dar nu ni s-a prezentat nimic despre restaurarea monumentelor din zona"", a declarat Virgil Nitulescu, secretar de stat in Ministerul Culturii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.