Situatia Parcului Bordei n-a fost rezolvata nici de data asta de consilierii generali care s-au intrunit ieri in sedinta la Primaria Capitalei. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi la propunerea consilierilor din Alianta PNL-PD. Imediat a ve
Situatia Parcului Bordei n-a fost rezolvata nici de data asta de consilierii generali care s-au intrunit ieri in sedinta la Primaria Capitalei. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi la propunerea consilierilor din Alianta PNL-PD.

Imediat a venit si replica celor din PSD care au spus ca nu e normal sa fuga din fata raspunderii, militand pentru ca proiectul sa fie dezbatut. Insa la vot, pentru ca numarul consilierilor din Alianta este mai mare decat cel al Opozitiei, proiectul lui Costanda a fost scos in cele din urma de pe ordinea de zi.
Asta in conditiile in care Jurnalul National a publicat acum doua zile un material in care arata clar ca Bordei a fost parc inca din 1943. In aceste conditii, restituirea Parcului lui Costel Costanda trebuia anulata.
DEZINTERES. De aproape doi ani, consilierii generali se tot ciondanesc si se fastacesc in a lua o decizie clara in privinta Parcului Bordei. Ei nu au avut nici macar curiozitatea sa studieze istoria Capitalei si sa afle ca Bordei a fost parc inainte de a veni comunistii la putere. In aceste conditii, resituirea, facuta inca de pe vremea cand la sefia municipalitatii se afla Traian Basescu, a fost ilegala. Parcul trebuie redat publicului. Cat a mai ramas din el, pentru ca proprietarul Costanda l-a distrus secerand peste 100 de copaci. Numai ca alesii locali nici macar n-au luat in calcul acest lucru. Ei au preferat sa se intalneasca de nenumarate ori cu Costanda si cu avocatii lui in speranta ca vor cadea la pace.
ALTE PROIECTE DE LUX. Daca visul lui Costanda de a transforma zona verde intr-un cartier de vile de lux s-ar implini, in scurt timp mai multe portiuni din parcurile bucurestene ar avea aceeasi soarta.
Nu este o noutate faptul ca la Primaria Capitalei au venit mai multi oameni de afaceri cu proiecte asemanatoare cu cel al lui Costanda, schitate in pacuri care aveau si lacuri, ca privelistea sa fie una deconectanta. Una dintre zonele vizate este lacul Floreasca, vanat de foarte multi oameni cu bani si relatii. Astfel, daca Costanda ar obtine aprobarea Consiliului General pentru a construi in Parcul Bordei dupa bunul plac, s-ar crea un precedent si pana la aparitia altor cartiere rezidentiale, destinate exclusiv oamenilor cu bani, n-ar fi decat un pas.
Asta in conditiile in care toti edilii, in frunte cu primarul general Adriean Videanu, au promis ca parcurile din Capitala nu vor fi retrocedate. Daca promisiunea ar fi una sincera si Bordei ar trebui redat publicului, in cel mai scurt timp.
In septembrie 2003, Costica Costanda a obtinut 3,3 hectare de teren in Parcul Bordei, la schimb pentru alte terenuri din Satul Francez pentru care investitorul cumparase de la fostii proprietari dreptul litigios si a castigat procesele de retrocedare


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.