Uneori nevarstnicii sau chiar tinerii simt ca li se micsoreaza auzul. Si asta mai ales dupa ce urechea lor a fost chinuita de zgomote puternice din hala fabricii, unde lucreaza sau datorita bubuiturilor tasnite din boxele discotecilor. Ei sunt te
Uneori nevarstnicii sau chiar tinerii simt ca li se micsoreaza auzul. Si asta mai ales dupa ce urechea lor a fost chinuita de zgomote puternice din hala fabricii, unde lucreaza sau datorita bubuiturilor tasnite din boxele discotecilor.

Ei sunt tentati sa nu dea fuga la medicul ORL-ist dupa asemenea traumatisme sonore urmate de imputinarea auzului si zic ca le va reveni auzul dupa o zi, doua. Asistent universitar, doctor George Mincu, medic primar ORL-ist la Clinica ORL a Spitalului Sfanta Maria, avertizeaza ca aceasta amanare a interventiei ORL-istului in cazul scaderii bruste de auz poate avea consecinte grave. Surditatea provocata de traumatismele din zgomot trebuie tratata urgent, in primele 24 de ore, caci amanarea tratamentului poate duce la surditatea definitiva. In primele 24 de ore dupa pierderea auzului prin traumatism sonor, ORL-istul il trateaza pe suferind cu medicamente vasodilatatoare, cu medicamente antiinflamatoare si cu vitamine B. Aceasta terapie medicamentoasa grabnica trebuie insotita de liniste si relaxare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.