Functia de Avocat al Poporului, in prezent vacanta, urmeaza a fi ocupata de o persoana nominalizata de PSD, potrivit unei intelegeri cu PD in cadrul unui Acord parlamentar, convenit la 13 aprilie de catre reprezentantii grupurilor parlamentare. Aco

Functia de Avocat al Poporului, in prezent vacanta, urmeaza a fi ocupata de o persoana nominalizata de PSD, potrivit unei intelegeri cu PD in cadrul unui Acord parlamentar, convenit la 13 aprilie de catre reprezentantii grupurilor parlamentare.
Acordul precizeaza ca algoritmul de reprezentare va fi urmatorul: candidatul la functia de Avocat al Poporului va fi desemnat de catre PSD, iar cele trei functii de adjuncti vor fi repartizate, cate una, PSD, PRM si Coalitiei. O nota inserata dupa propozitia ""Candidatul la functia de Avocat al Poporului va fi desemnat de catre PSD"" precizeaza ""convenit intre PSD si PD"". Pe acord nu figureaza decat semnaturile lui Viorel Hrebenciuc, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, si lui Cristian Radulescu, liderul grupului deputatilor PD, desi mai sunt trecuti Dan Radu Rusanu (PNL) si Ion Manzana (PRM) si lipsesc numele reprezentantilor PC si UDMR.
EXPLICATII. Cristian Radulescu a precizat ca documentul este urmarea unei negocieri intre grupurile parlamentare ale Aliantei D.A. si ale opozitiei din Camera Deputatilor, in vederea ocuparii posturilor vacante din structurile subordonate Parlamentului. ""Intelegerea dintre grupurile parlamentare este insusita de toti participantii la discutii, adica reprezentantii PD, PNL, PSD si PRM, chiar daca pe documentul intrat in posesia mass-media apar numai doua semnaturi"", sustine Radulescu. Viorel Hrebenciuc a declarat, pentru Mediafax, ca intelegerea convenita intre PSD si PD pentru Avocatul Poporului este rezultatul negocierii politice care a avut loc si pentru alte functii. ""Noi am cedat in favoarea PD in ceea ce priveste membrii ce trebuiau nominalizati in CNA, iar PD a cedat in favoarea noastra la Avocatul Poporului"", a afirmat Hrebenciuc. Cat priveste absenta semnaturilor altor lideri de grupuri parlamentare, Hrebenciuc a declarat ca ele trebuie sa existe pe unul dintre exemplarele documentului. Secretarul general al PSD Miron Mitrea a afirmat insa ca, din cate stia el, intelegerea urma sa prevada ca functia de Avocat al Poporului trebuia sa revina PD, iar cele trei functii de adjuncti ar fi revenit PSD, PRM si PNL. (Carmen Vintila)

PRM


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.