Senatorii Comisiei juridice si-au propus sa vizioneze si sa analizeze inregistrarea, stenograma si listele de vot ale sedintei de plen din 26 aprilie, sa-i audieze pe Norica Nicolai si pe nepoata sa, Anca Hanes Manea, precum si pe senatorul Serban St

Senatorii Comisiei juridice si-au propus sa vizioneze si sa analizeze inregistrarea, stenograma si listele de vot ale sedintei de plen din 26 aprilie, sa-i audieze pe Norica Nicolai si pe nepoata sa, Anca Hanes Manea, precum si pe senatorul Serban Stratila.

Comisia juridica a fost investita de conducerea Senatului sa analizeze incidentul creat de senatorul Norica Nicolai prin introducerea nepoatei sale, Anca Manea Hanes, in plenul Senatului, avand ca termen 30 de zile pentru elaborarea raportului. Membrii Comisiei vor solicita, pentru elucidarea cazului, aparatului tehnic, bonul de acces in institutie al persoanei implicate, iar televiziunilor casete cu inregistrarile efectuate in ziua respectiva in plenul Senatului. Deoarece Norica Nicolai este membru al Comisiei juridice, colegii sai au stabilit ca senatorul liberal sa nu-si exercite dreptul de vot, in acest caz aplicandu-se principiul general de drept conform caruia nimeni nu se judeca pe sine.
SANCTIUNI. De asemenea, senatorii juristi au hotarat ca eventuale sanctiuni sa fie aplicate in conformitate cu actualul Regulament al Senatului si nu cu statutul senatorilor si deputatilor care a preluat din regulamentul celor doua Camere partea cu sanctiuni. Statutul senatorilor si deputatilor nu a fost inca publicat si ca atare chiar daca va intra in vigoare pana la intocmirea raportului, nu poate fi aplicat retroactiv. La 26 aprilie, Norica Nicolai si-a luat nepoata in plenul Senatului, aceasta fiind surprinsa ca a votat impotriva unui proiect de lege de la pupitrul in care se afla cartela liberalului Serban Stratila.
MISIVE. Senatorul PNL a trimis Biroului Permanent o scrisoare prin care precizeaza ca nu are nici o implicare in cazul Noricai Nicolai si ca in momentul votului nu se afla in sala. Intr-o alta scrisoare trimisa Biroului Permanent, senatorul PRM Gheorghe Funar, secretar al Senatului, a solicitat sanctionarea Noricai Nicolai cu avertisment public si demisia acesteia din toate functiile din Senat.

NORICA ISI FACE MEA CULPA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.