Piata muncii din cateva state membre ramane inchisa pentru estici. Motivul - guvernele incearca, acolo unde pot, sa dea semne ca pleaca urechea la temerile populatiei. Extinderea Uniunii Europene a devenit o tema de discurs tot mai greu de di

Piata muncii din cateva state membre ramane inchisa pentru estici. Motivul - guvernele incearca, acolo unde pot, sa dea semne ca pleaca urechea la temerile populatiei.

Extinderea Uniunii Europene a devenit o tema de discurs tot mai greu de digerat de cetatenii statelor cu vechime in Uniunea Europeana. Autoritatile din Olanda, Austria sau Germania trebuie sa faca un adevarat balet pentru a-si indeplini angajamentele politice fata de noii membri si tarile in curs de aderare, menajand, totodata, sensibilitatile propriilor populatii.
Un discurs mai degraba sceptic la adresa aderarii Romaniei si Bulgariei i-a consolidat Angelei Merkel pozitia inaintea alegerilor din Germania. Totodata, o dezbatere destul de vie in Parlamentul olandez pe marginea Tratatului de aderare al celor doua tari ""a dat bine"" in ochii cetatenilor. O noua etapa a fost cea de la inceputul saptamanii, cand cateva state ale UE si-au mentinut restrictiile impuse muncitorilor din Ungaria, Polonia, Slovacia, Slovenia, Cehia, Letonia, Lituania si Estonia.

GERMANIA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.