A inceput a XV-a editie a CERF, Expozitia si Conferinta Internationala de Tehnologia Informatiei si Comunicatii, eveniment la care participa peste 130 de firme de pe piata IT&C. Producatori si distribuitori de echipamente IT&C, operator

A inceput a XV-a editie a CERF, Expozitia si Conferinta Internationala de Tehnologia Informatiei si Comunicatii, eveniment la care participa peste 130 de firme de pe piata IT&C.

Producatori si distribuitori de echipamente IT&C, operatori de telefonie, furnizori de internet, dezvoltatori de software, gameri, presa, fete dezgolite, standuri ""cu idei"" (un Zeppelin albastru din partea RomTelecom), iata cateva dintre elementele care descriu pe scurt CERF 2006. ""Romania poate sa recupereze intr-un interval de cinci pana la zece ani de la data aderarii la UE decalajul fata de statele vest-europene in privinta gradului de utilizare a tehnologiei informatiei si comunicatiilor"", a spus presedintele Basescu, prezent la eveniment.
TEHNOLOGII. Operatorul Vodafone a prezentat solutia HSDPA care permite conectarea wireless a utilizatorilor de dispozitive mobile (laptop, notebook) la internet, un card pentru clienti business care poate asigura un transfer al datelor cu viteze de pana la 1,4 Mbs. Orange a prezentat un serviciu care permite urmarirea traficului de pe DN 1 in direct pe celular (in teste), urmand sa fie integrat in portalul Orange World. De asemenea, Alcatel a prezentat o solutie de transmitere a canalelor TV prin intermediul tehnologiei IP (Internet Protocol).
La standul RomTelecom, s-a semnat de catre reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor si ai Bancii de investitii Credit Suisse First Boston contractul privind furnizarea serviciilor de consultanta financiara in operatiunea de plasare la bursa a actiunilor RomTelecom detinute de stat.

OLIMPICII DE AUR


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.