Speculatorii de terenuri se uita cu multa atentie spre marile orase ale tarii. Sapte din zece terenuri cumparate in Bucuresti au ca scop dezvoltari imobiliare, dupa ce in urma cu unu-doi ani circa 80%-58% din operatiunile de cumparare se realiza
Speculatorii de terenuri se uita cu multa atentie spre marile orase ale tarii.


Sapte din zece terenuri cumparate in Bucuresti au ca scop dezvoltari imobiliare, dupa ce in urma cu unu-doi ani circa 80%-58% din operatiunile de cumparare se realizau cu scopul specularii ulterioare, sustin reprezentantii companiei imobiliare Regatta. ""Dezvoltatorii mari si-au indreptat atentia atat spre centrul Capitalei, cat si spre zonele considerate periferice in urma cu trei-cinci ani, precum Militari, Drumul Taberei, Baneasa, DN1, Bucurestii Noi, Barbu Vacarescu-Petricani, Pipera, Pantelimon sau Titan"", spune Alexandru Nitescu, directorul Departamentului Terenuri/Investitii din cadrul Regatta.
PRETURI. Pe fondul cresterii preturilor pentru cladirile din centrul si nordul Capitalei, investitorii s-au orientat catre zonele secundare ale capitalei care permit atat constructia de locuinte, cat si de birouri de clasa A si B. Efectul a fost si saturarea acestor zone. Cresterile de preturi au fost mai spectaculoase in zonele semicentrale, aproximativ 80%-100%, dar constante in cele ultracentrale si de nord"", opineaza Nitescu.
PROVINCIE. Bucurestiul nu mai permite obtinerea de profituri bune pentru speculatori. Acestia sunt nevoiti sa se orienteze catre pietele locale care nu au ajuns la nivelul de maturitate in care ponderea achizitiilor speculative sa fie inferioara celor in scopul dezvoltarii de proiecte imobiliare. Zonele limitrofe Bucurestiului au in continuare cresteri peste media pietei, insa doar acolo unde infrastructura va fi dezvoltata, asa ca prezinta riscuri pentru speculatorii neexperimentati. Nu toate terenurile vor inregistra cresteri, desi vor exista pamanturi ale caror preturi vor avea cresteri de peste 100%-200%, dar in stransa legatura cu investitiile in infrastructura. In Bucuresti, oferta de terenuri e compusa din parcele reduse, de 200-1.000 metri patrati amplasate in toate zonele, cu precadere in cele rezidentiale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.