Compania de investitii Oresa Ventures a semnat un acord cu producatorul roman de vopsele decorative Guzuchim in baza caruia urmeaza sa investeasca 9 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei. Astfel, suedezii de la Oresa vor primi un pac
Compania de investitii Oresa Ventures a semnat un acord cu producatorul roman de vopsele decorative Guzuchim in baza caruia urmeaza sa investeasca 9 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei. Astfel, suedezii de la Oresa vor primi un pachet important de actiuni in schimbul aportului de capital si sprijinirii planurilor de extindere a companiei romanesti. Guzuchim este unul dintre primii trei producatori romani de vopsele decorative, cu o cota de piata estimata la 18% si cu o cifra de afaceri de 25 milioane de euro in 2005. Cele mai cunoscute marci ale companiei sunt Savana, Rost, Innelweiss si Ekonomic. Comform unui studiu al MEMRB, asupra pietei de profil, Innenwiss este liderul de piata pe segmentul vopselelor decorative, cu cel mai mare volum de vanzari. Pe de alta parte, Oresa Ventures este o companie de investitii care activeaza in Europa Centrala si de Est din 1995. In Romania, compania a sustinut financiar si cu expertiza Flanco, Credisson, La Fantana si Brewery Holdings Ltd. Segmentul vopselelor decorative are o crestere anuala estimata de jucatorii din piata la 10% pentru urmatorii cinci ani. Aceasta pe fondul cresterii puternice a pietei de constructii de cladiri si locuinte si evolutiei serviciilor de retail banking si in particular a creditelor ipotecare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.