Circula un aer de remaniere in Executivul britanic, cu doar o zi inainte de o runda de alegeri locale considerate cruciale pentru premierul Tony Blair si cabinetul sau. Cu doar o zi inainte de alegerile locale din Marea Britanie, care ar putea
Circula un aer de remaniere in Executivul britanic, cu doar o zi inainte de o runda de alegeri locale considerate cruciale pentru premierul Tony Blair si cabinetul sau.


Cu doar o zi inainte de alegerile locale din Marea Britanie, care ar putea da o lovitura crunta laburistilor, planeaza tot mai pregnant zvonurile de remaniere a Cabinetului si o posibila evacuare a locatarului din Downing Street 10. Daca despre demisia premierului Tony Blair presa britanica vorbeste inca de la inceputul celui de-al doilea mandat al acestuia, noile crize din sanul Executivului britanic sunt de data recenta.
TREI VINOVATI. ""Pe faras"" sunt ministrul de Interne Charles Clarke, vicepremierul John Prescott si ministrul Sanatatii, Patricia Hewitt. Cei trei politicieni au dat nastere unor crize care submineaza sprijinul popular al laburistilor si i-ar putea costa multe voturi. In ordinea penibilului, ""afacerea Prescott"" este pe locul intai. Presa de scandal a dezvaluit ca vicepremierul avea de mai mult timp o afacere extraconjugala cu secretara sa. Pe un onorabil loc doi se situeaza Charles Clarke. Ministerul pe care acesta il conduce a pus in libertate peste o mie de detinuti straini care trebuiau de fapt expulzati, fiind vinovati de crime, violuri si pedofilie. Britanicii s-au scandalizat ca infractorii circula liberi printre ei si au de gand sa sanctioneze bilantul negativ al laburistilor in materie de securitate si ordine publica. ""Afacerea Hewitt"" pare a fi cea mai mica dintre cele trei. In vreme ce spitalele anuntau ca dau afara peste 7.000 de angajati si, posibil, inca 13.000, Hewitt a apreciat ca Sanatatea va cunoaste in 2006 ""cel mai bun an"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.