Seful Executivului italian, Silvio Berlusconi, a demisionat ieri, dupa trei saptamani de proteste si contestatii cu privire la rezultatul alegerilor legislative din data de 9 si 10 aprilie. Aceasta miscare a eliberat calea pentru marele invingato

Seful Executivului italian, Silvio Berlusconi, a demisionat ieri, dupa trei saptamani de proteste si contestatii cu privire la rezultatul alegerilor legislative din data de 9 si 10 aprilie.

Aceasta miscare a eliberat calea pentru marele invingator al alegerilor, Romano Prodi, care va putea fi desemnat succesor al lui Berlusconi de indata ce negocierile privind noul format al Guvernului vor fi terminate. Dupa cinci ani in fruntea Guvernului, Berlusconi a renuntat ieri oficial la functiile sale, pentru ca alegerea a doi politicieni de stanga la presedintia Camerei Deputatilor si Senatului a pus capat sperantelor sale de a reversa rezultatele legislativelor prin contestatii si renumararea voturilor.
IN ASTEPTARE. Nominalizarea lui Prodi in fruntea noului Guvern are insa si un element de neprevazut. Coalitia invingatoare de centru-stanga spera ca presedintele Carlo Azeglio Ciampi, al carui mandat se termina la 18 mai, sa il insarcineze pe Prodi sa formeze Guvernul, pana la sfarsitul acestei saptamani. Daca insa presedintele lasa aceasta sarcina in seama succesorului sau, nominalizarea lui Prodi ar mai avea de asteptat cel putin doua saptamani. (Ana Ilie)

OPOZITIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.