Dosarele Revolutiei si ale mineriadelor dau de furca celor care si-au pus in cap sa afle adevarul si vinovatii. Generalul de Justitie Dan Voinea, numit recent adjunct al Sectiei Parchetelor Militare (SPM), a redeschis nu mai putin de 900 de dosar
Dosarele Revolutiei si ale mineriadelor dau de furca celor care si-au pus in cap sa afle adevarul si vinovatii.

Generalul de Justitie Dan Voinea, numit recent adjunct al Sectiei Parchetelor Militare (SPM), a redeschis nu mai putin de 900 de dosare privind victimele evenimentelor din decembrie 1989.
""In aceste dosare, Justitia a dat NUP (n.r. - neinceperea urmaririi penale) si nu se mai uita nimeni la ei. Si sunt victime. Am gasit dosare in care nu s-au luat nici declaratii. Nu mai spun ca s-a mers pe o infractiune de purtare abuziva, cand de fapt avem fapte de omor, lipsire de libertate care se incadreaza la infractiuni mult mai grave, contra pacii si omenirii. A fost un simulacru de ancheta"",
ne-a declarat generalul Dan Voinea. Pentru a face ancheta in dosarele redeschise, Voinea are doar cinci procurori sa-l ajute si 22 de politisti criminalisti. Resursa umana constituie insa o problema generala a SPM, numai zilele trecute patru procurori militari parasind institutia. Gheorghe Cornescu, Gh. Stanca, Gh. Oancea si Marius Budu (de la Parchetul Curtii Militare de Apel) au facut cereri de trecere in rezerva si ""s-au pensionat"", dupa cum ne-a spus generalul Voinea. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.