Compania care a revolutionat telefonia, prin serviciul de telefonie prin internet Skype Technologies, a anuntat peste 100 milioane de utilizatori. La sase luni dupa preluarea companiei de catre eBay, Skype aproape ca si-a dublat numarul de utilizatori.

Serviciul de telefonie prin internet (VoIP) Skype a fost lansat in 2003 de un finlandez care era deja faimos prin programul de file-sharing Kazaa, Niklas Zennstrom.
In doi ani, serviciile Skype devenisera atat de populare si profitabile (in ciuda faptului ca o parte din apeluri sunt gratis), incat au fost achizitionate de gigantul eBay pentru suma de 2,6 miliarde de dolari.
CRESTERE EXPLOZIVA. In prezent, numarul de utilizatori a depasit pragul de 100 de milioane, potrivit unui comunicat din partea companiei. Aceasta suma reprezinta aproape o dublare a numarului de abonati, fata de luna septembrie din 2005, cand a fost cumparat de eBay. Uriasul succes al telefoniei prin internet a provocat numeroase companii, principalii competitori pentru Skype fiind Yahoo, AOL sau Google.

PIATA. Telefonia VoIP creste langa cea fixa si cea mobila