Iata cum grija pentru detalii, specific italiana, poate fi o lectie buna de organizare aplicabila perfect interioarelor romanesti In procesul de formare personala si conturare a propriului stil, materiale precum ceramica, lemnul, marmura sau sti

Iata cum grija pentru detalii, specific italiana, poate fi o lectie buna de organizare aplicabila perfect interioarelor romanesti

In procesul de formare personala si conturare a propriului stil, materiale precum ceramica, lemnul, marmura sau sticla devin unelte de exprimare a personalitatii fiecaruia dintre noi. Pentru a defini eleganta si stilul unei bai, nu este suficienta alegerea finisajelor si obiectelor sanitare, ci trebuie acordata o atentie deosebita combinatiilor cromatice si de materiale ale accesoriilor, practic tuturor detaliilor. De aceea nu trebuie sa uitam ca monotonia coloristica si de volum oboseste si anuleaza caracterul personal al incaperii, iar varietatea excesiva distruge unitatea interiorului. Pentru a nu cadea in nici una dintre acestea, designerii au creat accesorii potrivite fiecarui stil, frumoase si extrem de functionale.
DIVERSITATE

Din materiale de calitate si cu design deosebit, ele sunt extrem de utile, dau farmec si usureaza activitatile zilnice, innobileaza si deservesc perfect functiunea pentru care au fost concepute. Indiferent de dimensiuni, baia trebuie sa fie prevazuta cu spatii adecvate de depozitare, astfel incat sa fie perfect functionala (lucrurile personale folosite zilnic sa fie la indemana, detergentii, medicamentele sau alte substante, in locuri la care copiii sa nu aiba acces etc.).

Ele pot fi asigurate prin polite, rafturi, suporturi care sa suplimenteze mobila sau sa o inlocuiasca. Concepute in acord perfect cu dimensiunile corpului uman, fiecare dintre piesele disponibile poate avea scop precis. Gama de piese disponibile este extrem de variata.

DECORATIUNI SPECIALE

Din sticla (transparenta sau mata), portelan sau cristal, metal sau plastic in diferite forme, se pot alege obiecte care sa se potriveasca mobilei si finisajelor alese. Ideal este ca ornamentele sau plantele sa isi gaseasca si ele locul in baie, pentru a incalzi atmosfera si a da un aer familial ambientului. Aceste accesorii fac posibila o astfel de decorare a acestui spatiu. Sa profitam deci de rezultatele studiilor ergonomice si ale tehnologiilor avansate ce dau nastere designului contemporan!

AMORGOS - TULLI ZUCCARI

Amorgos este o colectie de accesorii pentru bai semnata de designerul Emanuele Montanelli si prezentata anul acesta la Salonul de Mobila de la Milano de firma Tulli Zuccari, nume de prestigiu in productia italiana de mobilier pentru bai. Aceasta se distinge printr-un design unic caracterizat prin linii simple, discrete si elegante, si se compune din trei linii diferite, ce au in comun aceleasi principii de frumusete si eleganta, dar se diferentiaza intre ele prin forma si functionalitate.
Dar Amorgos este mai mult decat
o colectie de accesorii, este un sistem complet ce satisface orice exigente
estetice si functionale gratie unui stil
contemporan cu adevarat unic.
Ea poate fi adusa pe comanda si in Romania de firmele importatoare
de mobilier italian.

SFATUL DESIGNERULUI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.