Martin Scorsese este producatorul executiv al filmului regizorului roman Catalin Mitulescu, ""Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii"". Pelicula este selectionata la Festivalul de la Cannes, pentru sectiunea ""Un Certain Regard"". Numele regizorulu

Martin Scorsese este producatorul executiv al filmului regizorului roman Catalin Mitulescu, ""Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii"". Pelicula este selectionata la Festivalul de la Cannes, pentru sectiunea ""Un Certain Regard"".

Numele regizorului american gireaza, in calitate de producator executiv al lungmetrajului romanesc ""Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii"", valoarea productiei printre cele aflate in cea de-a 59-a editie a competitiei de la Cannes.
Implicarea lui Martin Scorsese in proiectul lui Mitulescu nu este o intamplare. Cei doi s-au cunoscut la Cannes in 2002. Atunci, Scorsese era presedintele juriului Sectiunii de scurtmetraj, iar Mitulescu participa in concurs cu ""11 minute intarziere"". ""I-a placut filmul meu, a vrut sa vorbim si, incet-incet, de acolo s-a construit totul. L-a interesat sa se implice in realizarea lungmetrajului meu de debut si, printre altele, a facut posibila intalnirea cu Wim Wenders, prin a carui companie de productie, Reverse Angle, am inceput lucrul la «Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii». Intalnirea cu Martin Scorsese a dus la un parteneriat care a contat foarte mult atat pentru mine ca regizor, cat si pentru mine ca producator, un sprijin care m-a facut mai puternic in ambele planuri."", spune romanul.
GARANTIE. Un alt producator executiv al filmului lui Catalin Mitulescu este Wim Wenders, un regizor si un nume de marca in lumea cinematografiei. Printre multele pelicule ce-i poarta amprenta se afla ""The Million Dollar Hotel"" cu Mel Gibson, Milla Jovovich si Amanda Plummer. In-Ah Lee, producator al catorva dintre filmele lui Wenders, este al treilea nume important care a produs pelicula romaneasca.
TEZA. ""Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii"" este primul film de lungmetraj semnat de regizorul Catalin Mitulescu. Actiunea se petrece intr-un cartier marginas al Bucurestiului, in ultimul an al epocii de aur, si este povestea tragicomica a lui Lalalilu, un baiat de 7 ani, care ne-a scapat de Ceausescu, si a Evei, sora mai mare a lui Lalalilu, care are astfel sansa sa-si aleaga viitorul. Din distributie fac parte actori cunoscuti - Jean Constantin, Mircea Diaconu, Florin Zamfirescu etc. - , dar si actori neprofesionisti, in roluri importante: Timotei Duma (rolul principal) are 8 ani, iar Ionut Becheru si Cristian Vararu sunt liceeni. ""Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii"" este o productie Strada Film Romania, realizata cu sprijinul Eurimages si al Centrului National al Cinematografiei (CNC). Bugetul a fost de 1,5 milioane de euro, dintre care 15% de la CNC, iar 15% fonduri Eurimages.

PERFORMANTA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.