Violenta asupra copiilor, chiar daca este sanctionata de legi, inca mai reprezinta o practica obisnuita, care afecteaza in mod dramatic vietile copiilor. Un parinte a fost inconsient si l-a calcat in picioare pe copilul sau atunci cand acesta a ar

Violenta asupra copiilor, chiar daca este sanctionata de legi, inca mai reprezinta o practica obisnuita, care afecteaza in mod dramatic vietile copiilor.

Un parinte a fost inconsient si l-a calcat in picioare pe copilul sau atunci cand acesta a ars mancarea pe care incerca sa o pregateasca.
L-A BATUT. L-a agresat verbal. Un profesor a fost inconstient atunci cand elevul sau n-a stiut raspunsul corect la o intrebare. I-a scris pe frunte, cu markerul, ""prost"" si l-a trimis acasa cu mijloacele de transport in comun, sa-l vada toata lumea si, mai ales, parintii.
INCAPACITATE. Sunt cazuri reale. Ca ele, multe, multe altele, din pacate... ""Violenta are drept cauza incapacitatea adultului de a-si controla propriul comportament, frustrarile sau conflictele, dar si insuficienta cunoastere a unor metode alternative de educare a copilului fara violenta"", spune Gabriela Alexandrescu, presedintele Organizatiei ""Salvati Copiii!"". Cum se simt copiii dupa ce au fost batuti? Se simt injositi, umiliti, neajutorati, neindrepatiti, se simt urati de parinti, fara sprijin, nefolositori, nedoriti...
PREVENIRE. Directia Generala de Politie Bucuresti, Organizatia ""Salvati Copiii!"", Inspectoratul Scolar Bucuresti, Centrul Municipal de Asistenta Psiho-pedagocica Bucuresti si Facultatea de Arte (Universitatea Hyperion) au demarat programul ""NU DA"", de prevenire a violentei in mediul scolar si prescolar. Cele mai recente cercetari privind violenta in scoli si in familie au aratat faptul ca aproximativ 60% dintre copii sunt agresati verbal si adesea fizic, in ambele medii. Pentru stoparea violentei impotriva copilului si prevenirea comportamentelor inadecvate in relatia cu acesta atat in mediul scolar, cat si in familie este necesara schimbarea mentalitatii adultului in cresterea si educarea copilului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.