Ghemuita pe un colt de pat, stergandu-si din cand in cand o lacrima in coltul ochiului, priveste la soldatii care ridica unul cate unul corturile in fostul SMA, unde aproape 40 de localnici isi vor petrece noaptea. Si poate multe nopti de aici inainte. Are 83 de ani si s-a nascut in comuna Manastirea
din judetul Calarasi.

Anica Ostroveanu are o casuta de chirpici chiar in primul rand de case de la malul Dunarii. A fost printre primii evacuati din zona. Preventiv. Apa inca nu a ajuns la casa. Dupa ce
s-a dat alarma de evacuare, au venit soldatii si au ajutat-o sa se mute in tabara.
MUTAREA. ""Au carat baietii, maica, tot. Si au urcat intr-o masina mare. Dupa aia m-au luat si pe mine in brate, ca pe un copil, si m-au cocotat in masina si m-au adus aici. Ce sa fac maica!? Iar daca ajunge apa la ea, cade prima, pentru ca e din chirpici. Cum o vrea Dumnezeu acum"", spune matusa Anica. S-a adapostit cu tot calabalacul intre niste pereti de beton de la fostul SMA. Nu vrea sa doarma in corturile armatei, desi acestea sunt ridicate la numai cativa metri. ""Mi-e frig, maica, in corturi. Aici, intre zidurile astea e mai adapost. Ma ghemuiesc in coltul patului, aci, langa caruta asta a vecinului, ma invelesc cu toate paturile si nu imi mai e frig.""
Locatia aleasa pentru adapostirea refugiatilor din calea apelor se afla in punctul cel mai inalt din localitate. Corturile sunt aproape gata instalate de militari si pot adaposti aproape 1.000 de oameni. In baza pazita de jandarmi si militari, oamenii nu au acces decat cu bunurile aduse din case si cu caii, care ii pot ajuta la caratul cu carutele, caini, pisici si gaini. Restul animalelor sunt duse pe un camp in spatele fostului SMA, care in cursul acestei dimineti va fi imprejmuit cu gard. Nu sunt multi cei care vor sa doarma in corturile armatei. Se refugiaza fiecare pe unde poate. Pe la vecini cu case mai in deal, pe la rude din alte localitati. Isi incarca totul in carute si pleaca, dupa ce mai arunca o privire in urma spre case. Se reintorc dimineata sa isi mai ia din lucruri si pleaca din nou seara.
ULTIMUL DIG. In numai cateva ore, militarii, jandarmii si parasutistii au ridicat miercuri noaptea ultimul dig din Manastirea. Stavilarul intins pe cateva sute de metri, cu patru niveluri de saci cu nisip, a fost ridicat chiar la marginea soselei, in cea mai joasa portiune a localitatii. Cei 150 de parasutisti de la Brigada 34 Infanterie, Batalionul 45 Bucuresti, au si uitat al catelea dig este cel pe care l-au ridicat noaptea trecuta. Au ridicat stavilare la Spantov, Chiselet si acum la Manastirea.

INCULPATII ELECTRICA SE DAU SINISTRATI