Microsoft a fost afectata de o decizie antitrust luata de Comisia Europeana impotriva sa, in 2004, fiind impiedicata sa concureze pe piata, fapt care a favorizat firmele rivale, a declarat miercuri avocatul companiei americane, Ian Forrester.

Cel mai mare producator de software din lume a promovat compatibilitatea cu programele sale informatice, in loc sa pastreze secrete informatiile, a mai spus Forrester in fata unei comisii a Curtii Europene de Prima Instanta.
""Decizia Comisiei este o incercare de reconfigurare a modului de functionare a pietei, dezavantajand cel mai important jucator"", a spus avocatul.
Comisia Europeana a decis in 2004 ca Microsoft a incalcat legislatia antitrust. Executivul Uniunii a stabilit plata unei amenzi de 497 de milioane de euro (617,4 milioane dolari) si a cerut modificarea practicilor de afaceri ale grupului, care a facut apel fata de aceasta decizie. Una dintre cele mai importante doua constatari ale Comisiei este ca Microsoft nu a furnizat informatiile necesare producatorilor rivali de servere destinate companiilor.