Persoana care a intrat miercuri in sala de plen a Senatului la invitatia senatorului liberal Norica Nicolai si a folosit cartela de vot a altui senator a fost identificata ieri, pe baza registrului SPP de intrari in Palatul Parlamentului. Conform

Persoana care a intrat miercuri in sala de plen a Senatului la invitatia senatorului liberal Norica Nicolai si a folosit cartela de vot a altui senator a fost identificata ieri, pe baza registrului SPP de intrari in Palatul Parlamentului.

Conform informatiilor oferite de catre SPP chestorului Paul Pacuraru, ""nepoata"" Noricai Nicolai se numeste Manea Hanes. In plus, surse parlamentare spun ca respectiva domnisoara blonda ar fi fiica unui fost director al Institutului de cercetare Fundulea. Potrivit hotnews.ro, Manea Hanes lucreaza ca inspector la Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor. Oricum, scandalul declansat de aceasta anunta sa se lase cu sanctionarea nu numai a ""matusii"" senator, ci chiar cu sesizarea organelor de cercetare penala.
SANCTIUNE. Senatorul PRM Gheorghe Funar a cerut ieri primul sanctionarea Noricai Nicolai, absenta de la sedinta de plen pe motiv ca este plecata in delegatie cu premierul Tariceanu in Olanda. Funar a cerut sanctionarea cu ""avertisment public scris"", ceea ce presupune ca timp de trei luni de zile senatorul liberal sa nu mai poata reprezenta Senatul in relatiile interne si internationale. Chestorul Ioan Chelaru a declarat si el ca Biroul Permanent al Senatului ar putea decide la intalnirea de saptamana viitoare sesizarea organelor penale. La randul sau, liderul PC, Dan Voiculescu, a spus ca ""este o fapta rusinoasa, nedemna, ilegala"" ceea ce s-a intamplat la Senat, iar senatorii conservatori vor sustine in cadrul Biroului Permanent sanctionarea foarte ferma a celor care sunt vinovati de ""acest vis urat"".
""INACCEPTABIL"". Liderul PD, Emil Boc, a catalogat si el drept ""regretabil"" incidentul de la Senat, precizand ca decizia politica in acest caz apartine PNL, iar cea juridico-administrativa trebuie luata de Biroul Permanent al Senatului. Liderul UDMR, Marko Bela, a apreciat ca gestul senatorului PNL este inacceptabil si acesta va fi discutat de Comisia juridica si de Biroul Permanent al Senatului, reprezentantii Uniunii sustinand sanctionarea Noricai Nicolai. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat, la randul sau, ca incidentul nu poate ramane fara urmari, impunandu-se, in opinia sa, masuri din partea Comisiei juridice.

""NO COMMENT"" PRIN USA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.