Patru cetateni arabi au fost retinuti de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata (DIICOT), intr-un caz de evaziune fiscala in care mai multi cetateni asiatici sunt acuzati de introducere in Romania de marfuri
Patru cetateni arabi au fost retinuti de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata (DIICOT), intr-un caz de evaziune fiscala in care mai multi cetateni asiatici sunt acuzati de introducere in Romania de marfuri contrafacute.

Arabii au fost ridicati in urma cu doua zile din Bucuresti si Constanta.
INFRACTIUNI. Procurorii au dispus in acest caz, la data de 31 martie, inceperea urmaririi penale fata de noua persoane, cetateni chinezi, vietnamezi si romani, pentru constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani. La 3 aprilie, procurorii au descins in 21 de case din cartierul bucurestean Colentina si din Constanta, unde au fost descoperite si ridicate documente financiar-contabile ale firmelor coordonate de cele noua persoane, bani care nu puteau fi justificati, un pistol calibrul 9 cu gaze detinut ilegal, un pistol cu aer comprimat si mai multe sabii. Potrivit anchetatorilor, gruparea a actionat in perioada 2004-2006, timp in care ar fi introdus in tara marfuri importate din China in sistem containerizat, folosind documente falsificate la autoritatea vamala si declarand preturi subevaluate, astfel ca nu se plateau integral taxele vamale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.