Deputatii juristi au adoptat ieri cu 11 voturi ""pentru"" si 5 ""impotriva"" proiectul de lege privind Camerele de Comert si industrie a Romaniei. Proiectul reglementeza trecerea Registrului Comertului din subordinea Ministerului Justitiei la Cam
Deputatii juristi au adoptat ieri cu 11 voturi ""pentru"" si 5 ""impotriva"" proiectul de lege privind Camerele de Comert si industrie a Romaniei.

Proiectul reglementeza trecerea Registrului Comertului din subordinea Ministerului Justitiei la Camera de Comert, inclusiv cu patrimoniu si baze electronice de date. Patrimoniul Registrului care urmeaza sa treaca la Camera de Comert a generat discutii in cadrul comisiei. Prezent la dezbateri, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a spus ca in adoptarea acestei legi exista ""orice interes dar nu unul public"". Macovei a afirmat ca in perioada cand ONRC era in subordinea Camerei, taxele colectate de la comercianti nu erau folosite in folosul Registrului, iar Camerele de Comert ""mergeau prost"". (Carmen Vintila)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.