Secretarul de stat american Condoleeza Rice a facut ieri o vizita inopinata la Bagdad, insotita de colegul sau de la Aparare, Donald Rumsfeld. Scopul declarat al acestei vizite a fost acela de a coordona asistenta politica si militara pe care S
Secretarul de stat american Condoleeza Rice
a facut ieri o vizita inopinata la Bagdad, insotita de colegul sau de la Aparare, Donald Rumsfeld.

Scopul declarat al acestei vizite a fost acela de a coordona asistenta politica si militara pe care Statele Unite intentioneaza sa o acorde si noilor lideri de la Bagdad. Cei doi au sosit pe rand in capitala irakiana, in cursul convorbirilor cu noul premier Jawad al-Maliki, numarul doi al partidului siit Dawa, ei cerand insistent formarea unui guvern de uniune nationala, care ar avea drept urmare imediata stoparea actelor de violenta care au devenit o obisnuinta in Irak.
EVOLUTIE. ""Din momentul in care am intrat in aceasta noua perioada, cand incercam sa transferam responsabilitatea asigurarii securitatii irakienilor, vrem sa ne asiguram ca nu vor exista discrepante intre ceea ce facem in plan politic, pe de o parte, si militar, pe de alta parte"", a declarat Rice. La randul sau, Rumsfeld a precizat ca problema reducerii numarului de militari desfasurati in Irak depinde doar de evolutia situatiei din teren si de discutiile cu noul Guvern.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.