Omul de afaceri Ovidiu Tender, arestat preventiv, la inceputul lunii martie, in dosarul Rafo, a fost internat ieri seara la Spitalul Clinic ""Sfantul Ioan"" din Bucuresti.

Ovidiu Tender va fi supus unei investigatii cardiologice, conform Mediafax. Doctorul Alexandru Ciocalteu, directorul unitatii sanitare, a declarat ca omul de afaceri a fost adus la spital cu o fibrilatie la inima, fiind internat la Sectia medicala. Potrivit doctorului Ciocalteu, omul de afaceri va fi supus unei angiografii coronariene, iar in raport de rezultatul acesteia medicii vor decide cum trebuie el tratat in continuare.
Omul de afaceri este incarcerat, din 3 martie, in arestul Directiei de Cercetari Penale a Inspectoratului General al Politiei Romane. Tribunalul Bucuresti va lua in discutie, vineri, propunerea procurorilor de prelungire pentru a doua oara a mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui.
ACUZATII. Procurorii DIICOT au dispus, in 20 februarie, punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi, informa Ministerul Public. Din probele din dosar rezulta ca Tender si Iancu au constituit o grupare de criminalitate organizata, in care au cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate in dosar), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata.
Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.

iANCU RAMANE LIBER