Avocatul american Stephen Oleskey, audiat marti de comisia Parlamentului European care ancheteaza activitatile controversate ale CIA, a acuzat Germania si Turcia de ""complicitate"" cu agentia americana in cazul transferului la Guantanamo a sase deti
Avocatul american Stephen Oleskey, audiat marti de comisia Parlamentului European care ancheteaza activitatile controversate ale CIA, a acuzat Germania si Turcia de ""complicitate"" cu agentia americana in cazul transferului la Guantanamo a sase detinuti bosniaci de origine araba.

Avocatul a afirmat ca avionul militar american care a transportat cele sase persoane a tranzitat Germania si Turcia.
Oleskey este avocatul a sase prizonieri algerieni de la Guantanamo. El sustine ca cei sase au fost extradati din Bosnia cu un avion care a decolat de la baza militara americana Ramstein din Germania si a facut escala in Turcia, de unde a luat si alti prizonieri.
SANTAJ. Cei sase erau suspectati de justitia bosniaca de legaturi cu reteaua Al-Qaida condusa de Ossama ben Laden si de planificarea unor atentate impotriva ambasadelor americane si britanice la Sarajevo, la o luna dupa atentatele de la 11 septembrie din Statele Unite.
""Guvernul american a amenintat ca isi va retrage sustinerea acordata Bosniei in cazul in care cei sase barbati nu ii vor fi predati"", a afirmat Oleskey, care a denuntat ""o detentie ilegala, bazata pe informatii secrete"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.