Cafeaua bauta in exces nu creste riscul de boli cardiace, arata un studiu publicat in Circulation, revista Asociatiei Americane de Cardiologie. Studiul, la care au participat 128.000 de barbati si femei, s-a desfasurat pe parcursul a 20 de ani.
Cafeaua bauta in exces nu creste riscul de boli cardiace, arata un studiu publicat in Circulation, revista Asociatiei Americane de Cardiologie.

Studiul, la care au participat 128.000 de barbati si femei, s-a desfasurat pe parcursul a 20 de ani.
""Este o veste buna faptul ca nu exista o legatura intre consumul de cafea si bolile cardiace, deoarece cafeaua este una din cele mai consumate bauturi din lume"", a declarat Esther Lopez-Garcia, instructor la Scoala de medicina din cadrul Universidad Autonoma de Madrid, din Spania, care a colaborat la acest studiu. Insa persoanele care consuma cantitati mari de cafea tind sa fumeze si sa bea alcool mai des decat celelalte, acesti factori avand intr-adevar efect negativ asupra inimii. Aproximativ 50% dintre femeile si 30% dintre barbatii care au participat la studiu au recunoscut ca beau mai mult de sase cesti de cafea zilnic, sunt fumatori, consuma alcool, iau aspirina, beau ceai foarte rar, nu iau suplimente vitaminice si fac putin sport.
""Nu putem exclude legatura dintre consumul de cafea si riscul de boli cardiace in cadrul unor grupuri mici de oameni"", atrage atentia Rob van Dam de la Harvard School of Public Health, Boston. De aceea, nu trebuie sa exageram cu aceste bauturi.
STUDIU. De asemenea, un studiu publicat in noiembrie 2005 a aratat ca nu exista o legatura intre consumul de cafea si hipertensiunea arteriala, dar ca este posibil sa existe o legatura intre aceasta boala si bauturile acidulate care contin cofeina.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.