Monica Macovei si conducerea UDMR si-au declarat razboi. Pentru ca ministrul a lansat critici dure la adresa udemeristilor, acestia au somat-o sa isi ceara scuze si i-au acuzat proiectele ""proaste"". Toata galceava a pornit de la declaratiile f
Monica Macovei si conducerea UDMR si-au declarat razboi. Pentru ca ministrul a lansat critici dure la adresa udemeristilor, acestia au somat-o sa isi ceara scuze si i-au acuzat proiectele ""proaste"".


Toata galceava a pornit de la declaratiile facute de Monica Macovei intr-un interviu publicat ieri intr-un cotidian central. Aceasta ii acuza pe reprezentantii UDMR ca sunt ""o frana in calea masurilor anticoruptie"" si a proiectelor promovate de Ministerul Justitiei, fiind cei care s-au opus ""constant si cel mai vehement"" in Guvern. Macovei l-a dat drept exemplu pe vicepremierul Marko Bela, spunand ca acesta nu a fost de acord cu proiectul de infiintare a Agentiei de Control a Averilor.
SCUZE. Criticile ministrului au produs iritare in tabara UDMR, Marko Bela cerandu-i colegei sale din Guvern sa isi ceara neintarziat scuze. ""Domnia-sa, nereusind sa impuna anumite proiecte, proaste de altfel, acum a inceput sa isi descarce nervii pe maghiari"", a declarat indignat, Marko Bela. Liderul UDMR i-a atras atentia ministrului ca trebuie sa decida daca poate sau nu sa colaboreze intr-o Coalitie. ""Resping o astfel de atitudine fata de o formatiune politica a Coalitiei, din care face parte si doamna Macovei, si imi pare rau ca a preluat si dansa o atitudine anti-maghiara si anti-UDMR si ca, de atat de multe ori, in acest deceniu si jumatate, cand noi, maghiarii, ne trezim ca suntem facuti tapi ispasitori pentru insuccesul unui politician"", a aratat Marko. Pe de alta parte, liderul UDMR i-a pus lui Macovei eticheta de certareata. ""Doamna ministru s-a certat cu toata lumea. (...) Domnia sa crede ca numai dansa are dreptate si detine adevarul, si nu o intereseaza opinia altora. E pacat, pentru ca e o persoana care s-a angajat sa eficientizeze lupta pentru combaterea coruptiei"", a declarat Marko Bela.
""PROCUROR COMUNIST"". Un raspuns dur la criticile lui Macovei a venit si din partea deputatului UDMR Kelemen Hunor. El a spus ca ministrul Justitiei reprezinta pentru Uniune, ""cea mai mare dezamagire"" dintre toti membrii Guvernului. ""Noi asteptam scuzele doamnei Macovei sau dovezile. Daca nu vine nici cu scuze, nici cu dovezi, atunci inseamna ca intr-adevar a ramas cu mentalitatea de procuror comunist, care poate sa arunce acuze gratuite, mincinoase, fara sa aduca dovezi si nici nu este in stare sa ceara scuze"", a spus Kelemen, potrivit Rompres. Deputatul a acuzat lipsa unei colaborari cu ministrul Justitiei la nivelul coalitiei guvernamentale. ""Noi vrem sa discutam in Coalitie aceste proiecte, iar daca cineva indrazneste sa spuna ceva despre aceste proiecte ale sale, despre ideile si enunturile domniei sale, atunci e foarte suparata"", a ironizat-o Kelemen pe Monica Macovei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.