Vaticanul pregateste un document care ar putea atesta ca Biserica Catolica admite folosirea doar in anumite circumstante a prezervativului.
Informatia a fost recent confirmata de cardinalul mexican Javier Lozano Barragan, presedintele Consili
Vaticanul pregateste un document care ar putea atesta ca Biserica Catolica admite folosirea doar in anumite circumstante a prezervativului.
Informatia a fost recent confirmata de cardinalul mexican Javier Lozano Barragan, presedintele Consiliului Pontifical pentru Sanatate, unul dintre ministrii Vaticanului. ""Benedict al XVI-lea ne-a cerut un studiu privind problemele specifice utilizarii prezervativului de catre persoanele bolnave de SIDA si de catre cele afectate de boli infectioase, a precizat cardinalul Barragan. In publicatia italiana La€™Espresso care a aparut saptamana trecuta, cardinalul Martini, in varsta de 79 de ani, a pledat pentru teoria celui mai mic rau fata de problemele privind SIDA, avortul sau implantarea de embrioni. HIV/SIDA. Cardinalul Martini vorbea despre utilizarea prezervativului in anumite situatii, cum ar fi in cazul unor cupluri legitime in care unul dintre soti a fost contaminat cu HIV. Insa problema este de a stabili daca misiunea promovarii unui asemenea mod de protejare revine autoritatilor religioase, spunea cardinalul. Recent, cardinalul belgian Godfried Danneels, arhiepiscop al orasului Bruxelles, evoca un alt episod dramatic: un barbat seropozitiv care isi obliga femeia la relatii sexuale. ""Ea trebuia sa-l oblige pe barbat sa puna un prezervativ"", spunea intr-un interviu pentru La Stampa cardinalul belgian. Controversa privind folosirea prezervativului, dar si a celorlalte metode contraceptive nu este noua. In viziunea Vaticanului, singurele modalitati de prevenire a SIDA sunt castitatea si fidelitatea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.