Circa 20 de persoane au murit si aproximativ 150 au fost ranite in trei explozii produse ieri seara in statiunea egipteana Dahab din Peninsula Sinai.
Potrivit televiziunii publice egiptene, exploziile, care s-au produs la un interval de catev
Circa 20 de persoane au murit si aproximativ 150 au fost ranite in trei explozii produse ieri seara in statiunea egipteana Dahab din Peninsula Sinai.
Potrivit televiziunii publice egiptene, exploziile, care s-au produs la un interval de cateva minute, au fost cauzate de o serie de bombe detonate de la distanta. Deocamdata a fost exclusa varianta prezentei unui atentator sinucigas. Atentatele au vizat doua restaurante, Nelson si Aladin, si un supermarket. Peste 20 de ambulante au venit de urgenta transportand victimele la spitalele din Sharm-el Sheikh, statiune aflata la sud de Dahab. Martori oculari au relatat ca au auzit exploziile si au afirmat ca au vazut fum in zona unei piete din Dahab. ""Erau cadavre si bucati din acestea imprastiate pe strada. Ambulantele si masinile nu conteneau sa duca oamenii cat mai repede spre spitale"", a povestit un martor care a dorit sa ramana anonim. Atentatele se pare ca au avut ca tinta numerosi turisti, veniti in statiune pentru a sarbatori Pastele copt. De altfel, pe lista persoanelor decedate se numara si patru straini, conform comunicatului Ministerului de Interne egiptean. AJUTOR. Serviciile israeliene de ambulanta si-au sporit prezenta la granita cu Egiptul, iar un spital din Eilat a cerut rezerve suplimentare de sange, au anuntat surse oficiale. De altfel, ministrul Apararii israelian, Shaul Mofaz, a oferit ajutor Egiptului prin trimiterea unei delegatii de medici. El a declarat ca Israelul este dispus sa trimita 20 de ambulante la Sinai, mai ales ca printre victime s-ar putea numara si turisti israelieni. Egiptul insa si-a inchis frontierele cu Israelul pentru ""a impiedica fuga eventualilor suspecti"", au declarat surse din politie. LISTA NEAGRA. Triplul atentat terorist de la Dahab este ultimul dintr-o serie neagra de atacuri teroriste care s-au abatut asupra Egiptului in ultimii ani. In iulie 2005, 84 de persoane au fost ucise si peste 200 au fost ranite in urma atentatelor sinucigase comise in statiunea Sharm El-Sheikh. Autoritatile egiptene pun atentatele pe seama beduinilor din Sinai, care au legaturi cu reteaua al-Qaida. In octombrie 2004, 34 de persoane au fost ucise in atacuri asupra statiunilor Taba si Ras Shitan, situate tot in Peninsula Sinai.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.