Exista cazuri de insanatosire miraculoasa, in situatii disperate. Unii medici de la Spitalul de Copii ""Sf. Maria"" din Iasi ii indeamna pe micii pacienti si pe parintii lor sa se roage. La capela institutiei, copii de nici 3 ani se inchina in fata

Exista cazuri de insanatosire miraculoasa, in situatii disperate. Unii medici de la Spitalul de Copii ""Sf. Maria"" din Iasi ii indeamna pe micii pacienti si pe parintii lor sa se roage. La capela institutiei, copii de nici 3 ani se inchina in fata icoanelor.

Capela situata la parterul spitalului cu sapte etaje e un fel de clinica a sufletelor. In jur, moartea loveste in trupuri firave, vlaguite, ametite de suferinta. Sunt internati sugari, dar si adolescenti ori tineri de 18 ani. ""Doamne, iti multumesc pentru necazurile si incercarile pe care mi le-ai dat, pentru lucrurile bune de care am parte; iti multumesc ca exist"". Astfel suna pomelnicul unui copil sosit la spitalul din Iasi pentru a se insanatosi. El a reusit cu ajutorul medicilor si dupa luni intregi de rugaciune, un fapt de inaltare sufleteasca, cum spune preotul, menit sa invinga moartea.
PUTEREA. Amenajarea capelei a inceput in 1992. S-a simtit o nevoie stringenta pentru acest locas, mai ales ca aici veneau copii nebotezati. La Spitalul de Copii ""Sf. Maria"" din Iasi, realizat in urma cu peste trei decenii, sunt internati anual cam 50.000 de copii, cei mai multi in stare foarte grava, adusi din intreaga Moldova. Personaj deloc neutru la ceea ce se petrece in spital, preotul Florin Cristea, care slujeste la capela unitatii medicale, considera ca, ""printr-o buna medicatie, sansa de a trai ne este oferita de Cel de Sus prin intermediul medicilor"".
""Spunea un profesor ca in anii a€˜80 erau cinci-sase cazuri pe an, acum sunt 60-70. Nici nu mai este loc pentru internarea copiilor. Nu le mai ajunge tronsonul si trebuie sa caute spatii in alte saloane. Totul din cauza radiatiilor emanate o data cu accidentul de la Cernobil. Copii de cateva luni sunt diagnosticati cu leucemie, iar lupta lor pentru viata dureaza multi ani. De aici invat si eu, se stie ca de la orice om, in special de la copii, ai foarte multe de invatat. E cu totul speciala aceasta atitudine a lor in fata mortii"", spune preotul Florin Cristea.
AMINTIRI. Cazurile de la oncologie sunt cele mai dureroase, pentru ca moartea este lenta si copilul constientizeaza ca moare. Sunt copii care mor in chinuri cumplite, copii care mor chiar de ziua lor, constienti. Dar sunt si dintre cei care, aflati in ultima faza, scapa printr-o minune. ""Toti au sufletul curat, suflet prin care simt atingerea lui Dumnezeu. Pe unii ii botez asezati in incubator"". Preotul de caritate ce slujeste la capela copiilor a fost detasat aici din 2003. Are 35 de ani si si-a inceput menirea din 1996. Iubeste mult copiii si are si el doi acasa. Stie care ii este cel mai mare dusman: ""Cel mai mare dusman al meu aici, in fapt al tuturor preotilor de caritate, este disperarea mamelor, a insotitorilor, deznadejdea sau depresia. De fapt, puterea vine de la Dumnezeu. Cel mai trist e cand moare un copil mare pentru ca ai foarte multe amintiri despre el"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.