Politistii din Constanta stiu sa se faca remarcati, mai ales ca au si cu cea€¦ Nu vorbim aici de misiuni indeplinite (sau nua€¦), ci de mandretea de site al institutiei, chiar ""deosebit de periculos"". BUNGHEALA. E de ajuns s
Politistii din Constanta stiu sa se faca remarcati, mai ales ca au si cu cea€¦ Nu vorbim aici de misiuni indeplinite (sau nua€¦), ci de mandretea de site al institutiei, chiar ""deosebit de periculos"".

BUNGHEALA. E de ajuns sa-ti arunci un ochi peste rubrica de Informatii Publice si iti dai seama ca oamenii legii au luat in serios ""dezvoltarea"" limbii romane. Cei care se ocupa de relatia cu publicul si cei ""responsabili"" cu Legea 544 au demonstrat ca ei sunt obisnuiti mai mult cu uniforma si pulanul decat cu adresele de mail. La fel si cei care administreaza site-ul. Jenant, avand in vedere ca strica imaginea unor colegi din tara care, in plina era informatica, inca se chinuie sa ""digere"" cursurile de specialitate. Evitand de aceasta data teoria ""Cetateni, urmati-ne exemplul!"", politistii si-au expus pe site utilele adrese de mail, scrise asa cum se si aud. Sa fie oare o dovada ca acum invata ""sa bungheasca"" unele cuvinte sau ca tastaturile MAI nu sunt prevazute cu ""@"" sau cu "" ."", semne pe care le identifica lesne si copiii din clasa I sau ca fantoma militienilor ne va urmari pe veci?
MIELUL. Mai mult, in prag de Pasti, politistii cauta sa-si dea mielul intre ei, de cand numele lor se schimba de la un rand la altul. Daca subinspectorul Sarmizia Fetcu se scrie cu ""z"" in prezentare, in adresa de mail apare cu ""s"". Si, ca intotdeauna, politia se justifica. ""Mdaa€¦ m-au botezat! Eu le-am spus celor de la Bucuresti ca numele meu se scrie cu «s», dar le-au incurcat de tot."" Cat despre erorile de pe site, ni s-a explicat ca nu e vorba de caractere speciale sau coduri politienestia€¦ «Site-ul ala da eroare mereu. Nici nu am observat, dar s-a mai intamplat. Multumesc mult ca mi-ati spus!», a afirmat Sarmisia Fetcu (varianta corecta a numelui).
PERENI. Dar sus ""cascheta!"" Oamenii legii de la malul marii nu sunt inutili. Servesc cel putin ca exemplu negativ pentru altii, plus ca-s inevitabil subiect de bancuri. Pentru ca sunt rusinos de nepregatiti, politistii ar putea fi acuzati de siluirea jenanta a limbii romane si slutirea site-ului si risca sa poarte vesnic eticheta lui Garcea. Guvernele sunt trecatoare, societatile se schimba, Politia ramanea€¦


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.