La al saselea Congres European consacrat osteoporozei si artrozei, care a avut loc in luna martie la Viena, participantii au insistat asupra rolului vitaminei D in prevenirea acestor boli, cu impact social dramatic. In opinia profesorului doctor Clau
La al saselea Congres European consacrat osteoporozei si artrozei, care a avut loc in luna martie la Viena, participantii au insistat asupra rolului vitaminei D in prevenirea acestor boli, cu impact social dramatic. In opinia profesorului doctor Claude Benhamou, din Franta, vitamina D se afla in pielea noastra.


CALCIU. Sub influenta razelor ultraviolete are loc o serie de transformari ce finalizeaza eliminarea valoroasei vitamine D. Trebuie stiut ca vitamina D este cea care fixeaza calciul. Pentru aceasta specialistii recomanda atat femeilor, cat si barbatilor sa-si expuna mainile, picioarele si fata la soare zilnic, aproximativ 10-15 minute. Este si motivul pentru care vitamina D a fost botezata ""vitamina Soarelui"". Dar trebuie stiut ca aceasta vitamina se gaseste si in unele alimente, cum ar fi: ficatul, ouale, untul, uleiul din ficat de morun. Din pacate insa, pentru a dobandi cantitatea indicata zilnic de vitamina D, e nevoie sa mancam cantitati uriase din aceste alimente, de exemplu, peste 150 de oua. Solutia: zilnic, o portie de soare si alimentatie echilibrata. Aceasta este reteta prescrisa de specialisti celor interesati sa se protejeze de osteoporoza si artroza, boli severe, invalidante, care afecteaza un numar din ce in ce mai mare de persoane sub 50 de ani. Asadar, protejati-va scheletul!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.