Cracanel si Pampon au ajuns, dupa aproape 50 de ani, din nou pe marele ecran. Parol, mon cher! Birlic si Jugaru (cei doi venerabili ""tradusi"" in ""Da€™ale Carnavalului"") au reaparut pe panza cinematografului Union. Pe onoarea mea! Se

Cracanel si Pampon au ajuns, dupa aproape 50 de ani, din nou pe marele ecran. Parol, mon cher! Birlic si Jugaru (cei doi venerabili ""tradusi"" in ""Da€™ale Carnavalului"") au reaparut pe panza cinematografului Union. Pe onoarea mea!

Se poate, se poate. Daca s-a inventat TVR MEDIA... Marti seara au intrat, fara ""belete"", la Cinematograful Union iubiti si stimabili concetateni si artisti ai poporului pentru a-l celebra pe venerabilul nenea Birlic care s-a lansat intr-o noua formula. Care va sa zica, pe DVD. ""«Da€™ale Carnavalului» este mai stralucitor decat la premiera din 1958. Sa nu se supere domnii regizori Aurel Miheles si Gheorghe Naghi"". Aceasta a fost, pe scurt, Ioana Bogdan! Au luat, pe rand, cuvantul Gheorghe Naghi, Alex Serban - stranepotul lui Birlic, Paula Lucian - sotia actorului Ion Lucian etc.

OMAGIU. Artistul poporului Alexandru Arsinel a venit imbracat la costum de patru... poante. ""Hai nu mai vorbiti atata, ne este foame!"", ""Nu seamana deloc cu Birlic!"" (n.r. - se referea la stranepotul actorului), ""Falticeniul e foarte frumos, intr-adevar. Dar de Dolhasca (n.r. - satul sau de bastina) nu ziceti nimic?"" sunt doar cateva ""interpelari"" ale lui Arsinel, din scaunul sau de spectator.
Toata lumea radea, dar rasul doamnei Arsinel se auzea cel mai tare in sala Union. Mai tarziu cand a inceput filmul ""Da€™ale Carnavalului"", ""mama"" l-a tras putin de urechi pe ""baiatul"" de langa ea: ""Alexandru, la film nu se vorbeste!"". Asa e, nu se vorbeste. Doar se rade!

RETRO. Aer de carnaval la ""Da€™ale Carnavalului""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.