Deputatul PNL Raluca Turcan considera ca includerea conceptului de buna guvernare in Strategia de securitate nationala ar fi un gest de minima consecventa politica. Fosta consiliera a lui Theodor Stolojan afirma ca ""buna guvernare"" a fost un
Deputatul PNL Raluca Turcan considera ca includerea conceptului de buna guvernare in Strategia de securitate nationala ar fi un gest de minima consecventa politica.


Fosta consiliera a lui Theodor Stolojan afirma ca ""buna guvernare"" a fost un punct programatic sustinut de Alianta D.A. in campania electorala pentru alegerile generale din 2004, prin candidatul la Presedintie al Aliantei, Theodor Stolojan, si ulterior de Traian Basescu. Raluca Turcan a afirmat ca, in ultimii 16 ani, principala amenintare la adresa securitatii nationale s-a dovedit a fi proasta guvernare, manifestata prin coruptie si incompetenta, care s-a reflectat direct asupra nivelului de trai. ""O tara in care este coruptie este o tara vulnerabila. O tara in care populatia este saraca din cauza unor acte de incompetenta ale guvernantilor este o tara amenintata"", a spus ea.
EXEMPLE. O intoarcere in timp arata ca, pe rand, atat Stolojan, cat si Basescu au tras semnale asupra pericolului pe care il reprezinta coruptia pentru guvernare. ""Politica noastra este de toleranta zero la coruptie. Nu vom accepta ca aceasta sa faca parte din administratia publica din Romania"", afirma Stolojan. El arata ca, din cauza coruptiei, care s-a agravat in Romania, ""banii tarii, platiti din impozite si taxe, in loc sa ajunga inapoi, la cetatean, prin investitii, ajung in buzunarele unei clientele politice legate de puterea actuala"". Dupa retragerea lui Stolojan, si noul prezidentiabil al Aliantei, Traian Basescu, avertiza: ""Romania are alta problema ce o impiedica sa intre corect, frumos, pe picioarele ei in UE: coruptia la nivel inalt. Coruptia a ajuns sa sufoce statul, in acest moment se guverneaza mult in favoarea propriilor interese. (...) Coruptia trebuie adusa la nivel acceptabil si trebuie taiata posibilitatea ca ea sa se consolideze in urmatorii patru ani"". Declaratia Ralucai Turcan vine la scurt timp dupa ce CSAT a aprobat Strategia de securitate nationala, respingand cererea premierului Tariceanu de a se renunta la ""conceptul de buna guvernare"". ""Nu este un concept european, este vorba de asa-numitul concept al bunei guvernari, care se adreseaza in general statelor din lumea a treia"", spunea el.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.