Deputatii au respins ieri pentru a doua oara Ordonanta de modificare a Legii referendumului - care permitea extinderea domeniilor pentru care seful statului poate consulta populatia printr-un referendum. Presedintele Traian Basescu a trimis spr
Deputatii au respins ieri pentru a doua oara Ordonanta de modificare a Legii referendumului - care permitea extinderea domeniilor pentru care seful statului poate consulta populatia printr-un referendum.

Presedintele Traian Basescu a trimis spre reexaminare Parlamentului ordonanta care modifica Legea de organizare a referendumului - respinsa de cele doua Camere legislative - care ar fi dat posibilitatea sefului statului de a organiza un referendum in orice problema pe care o considera de interes national.
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a elaborat un raport prin care preciza ca obiectiile formulate de presedintele tarii sunt neintemeiate, iar modificarile propuse de acesta ar fi putut conduce la asumarea ""unor atributii execesive"" de catre presedintele Romaniei. Seful statului solicitase introducerea prevederii ca acesta poate decide organizarea referendumului ""pe orice alta problema"" pe care el o considera de interes national sau eliminarea intregii liste a domeniilor. (Lavinia Dimancea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.