Campionii sunt gata pentru a face primul pas spre calificarea in finala Cupei UEFA. Razboiul cu Middlesbrough, meciul carierei pentru cei din Ghencea, va incepe la ora 20:45 si va fi transmis in direct de Realitatea TV. Antrenorul Cosmin Olaroiu este constient de forta pe teren propriu a echipei britanice si spera ca Steaua sa ia o optiune importanta pentru calificarea in finala de la Eindhoven inca din aceasta seara. ANALIZA. ""Stim ce ne asteapta si suntem motivati. Dupa ce am vazut specificul echipei engleze, ar fi fost mai bine sa fi jucat prima mansa in deplasare. Este puternica, are o forta fizica foarte mare, cu fotbalisti de calibru, cu organizare buna si cu un joc care nu este specific celui englezesc. Este un meci de patru reprize, sper sa luam din prima optiune, pentru ca Middlesbrough a dat dovada de o forta extraordinara in returul cu Basel, revenind si marcand trei goluri in 30 de minute. Oricum, dupa 0-2 in tur, nu credeam ca vor avea puterea de a intoarce"", a declarat tehnicianul ros-albastrilor. Referitor la adversarul din aceasta seara, Olaroiu a mai completat. ""Am vazut chiar ca intr-un meci au schimbat sistemul de trei ori si asta spune multe. In atac sunt extrem de puternici, au jucatori care pot rezolva individual situatii, in orice moment. Jocul lor depinde foarte mult de realizarile atacantilor. Daca spunem Hasselbaink, Viduka, Yakubu, Rochemback sau Downing, sunt destule nume de care sa tinem cont, dar nu sa ne temem."" IMPORTANTA. Intrebat la ce se gandeste mai mult in acest moment, campionat sau calificarea in finala Cupei UEFA, Olaroiu a declarat: ""Visul nostru este de a ajunge in grupele Ligii Campionilor, deci trebuie sa luam titlul. Acum suntem aproape de finala si este normal sa ne gandim si la asta. Vreau ca jucatorii mei sa inteleaga ca ambele competitii sunt la fel de importante"". Antrenorul ros-albastrilor a spus ca exista mici probleme medicale cu Andrei Cristea, dar ca atacantul va fi refacut pana la ora meciului, iar Victoras Iacob a reinceput antrenamentele cu 20 de zile mai repede decat prevazusera medicii dupa fractura de clavicula. ""Nu stim daca va reveni la retur. Depinde de progresele pe care le face zilele urmatoare"", a explicat ""Oli"".
In cealalta semifinala, in Germania, se intalnesc Schalke 04 cu FC Sevilla DORINTA
""Noua ne-ar conveni un rezultat care sa ne asigure calificarea. Indiferent de scor, este foarte greu in deplasare, unde Middlesbrough este o forta. Mi-ar conveni o victorie fara sa primim gol. In aceasta faza, totul depinde de noi si de vointa noastra""
Cosmin Olaroiu
antrenor Steaua OPTIMIST ""Steaua este o echipa periculoasa, altfel nu ajungea sa joace in semifinalele Cupei UEFA. Asta nu inseamna ca romanii sunt favoriti. Middlesbrough nu straluceste in Premier League, dar in UEFA si in Cupa Angliei suntem aproape de a juca finala""
Aiyegbeni Yakubu
atacant Middlesbrough AU VENIT FARA VIDUKA