Cele mai importante 17 societati scoase la vanzare anul acesta de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au un capital social de peste 336 de milioane de lei (96 de milioane de euro).
Printre societatile ce urmeaza a fi sc
Cele mai importante 17 societati scoase la vanzare anul acesta de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au un capital social de peste 336 de milioane de lei (96 de milioane de euro).
Printre societatile ce urmeaza a fi scoase la vanzare sunt: Antibiotice Iasi, Electroputere Craiova, Rami- Dacia Bucuresti, Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a filmelor ""Romaniafilm"", Coresi Bucuresti, Ciprom Ploiesti, Aversa Bucuresti, Rulmentul Brasov si Asirom SA. Din suma totala, AVAS scoate la vanzare pachete de actiuni de 50,89%-100%, capitalul ajungand la 193 de milioane RON. 14 companii din lista detin 72% din capitalul social pe care AVAS il mai are la companiile cu capital de stat. Societatile prioritare au fost alese in functie de valoarea capitalului social detinut de AVAS, numarul de salariati, cifra de afaceri si profitul sau pierderea, inregistrate conform ultimului bilant financiar-contabil. Din societatile inscrise pe lista prioritara, o societate a fost vanduta, sapte se afla in diferite etape de privatizare, iar opt societati urmeaza sa fie scoase la vanzare. DELISTARE. Autoritatea vrea sa vanda pe bursa un pachet de 6,38% din actiunile Asirom, desi compania ar putea fi delistata. Actionarii companiei au decis recent retragerea titlurilor firmei de pe piata de capital. Dupa 12 aprilie, ultima zi de tranzactionare, investitorii care doresc sa iasa din structura actionariatului Asirom vor primi 0,3409 lei pe titlu, pret aprobat de actionari in baza unui raport de evaluare intocmit de Elf Expert SRL. Anul trecut, societatea a raportat prime brute subscrise in suma de 576 de milioane de lei, din care politele de viata au contribuit cu 83 de milioane de lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.