Ziaristul Mircea Toma (foto) a tinut ieri o conferinta de presa in care si-a exprimat revolta fata de posibilitatea ca, in Romania anului 2006, telefoanele jurnalistilor si ale procurorilor sa fie interceptate de structuri specializate. ""Imi bag
Ziaristul Mircea Toma (foto) a tinut ieri o conferinta de presa in care si-a exprimat revolta fata de posibilitatea ca, in Romania anului 2006, telefoanele jurnalistilor si ale procurorilor sa fie interceptate de structuri specializate.

""Imi bag picioarele!"", a spus Toma, dupa ce a catalogat intalnirea lui, dintr-un bar al Capitalei, cu procurorul militar al DNA, Vasile Doana, si Mihai Anitei, inculpat in dosarul RAFO, (7 aprilie 2006), ca fiind una tip ""jurnalist-sursa"".
ACUZATII. ""Urmarirea noastra din 7 aprilie a fost facuta pentru favorizarea infractorilor, beneficiarii fiind marii infractori: Parchetul General si Cotroceniul"", a spus Toma, subliniind ca va cere CSAT sa-i comunice daca a fost interceptat. El a sarit nu doar la gatul presedintelui Basescu (pe care l-a nominalizat ca ""sef al tuturor serviciilor secrete""), ori la cel al procurorului general Ilie Botos. Acuzatiile i-au lovit chiar si pe doi dintre ""coechipierii"" ministrului Justitiei, Monica Macovei. Este vorba despre seful DNA, Daniel Morar, si despre procurorul-sef de sectie Dorin Tulus. Primul a intrat in gura jurnalistului ca sef al unei structuri care ""si-a pierdut coltii, dupa ce a intrat in subordinea lui Ilie Botos"", ca sef al unui DNA ""intimidate si care si-a muiat genunchii"". Dorin Tulus a fost pus la zid ca autor al unui ""simulacru de cercetari in dosarul RAFO, referitor la spagile unor demnitari"", in scopul musamalizarii, dupa ce ar fi luat dosarul de la procurorul Doana.
Toma a lansat apoi dezvaluiri tip bomba. El a sustinut ca intalnirea din 7 aprilie a survenit publicarii unor informatii despre presupusa mita pe care ar fi primit-o Ilie Botos de la reprezentanti ai firmei Interlink, date cuprinse intr-o plangere in care apar numele lui Corneliu Iacobov si Viorel Hrebenciuc. ""Plangerea facea referiri la ce a facut cuplul Hrebenciuc - Iacobov cand controla Rafo, cum au aranjat achizitionarea de titei la preturi mai mari decat cel al pietei, iar diferenta intra in conturile lor"", a sustinut Toma. Potrivit ziaristului, omul de afaceri Dorin Iacob ar fi primit un Audi A8, in valoare de 103.000 de dolari, procurorul general al Romaniei Ilie Botos - un Volkswagen Touareg, de 59.000 de dolari, cei doi beneficiind, totodata, si de o ""vacanta in Croatia, in valoare de 31.000 de dolari"". Intrebat despre probe, Mircea Toma a subliniat ca se refera doar la ""niste suspiciuni de coruptie"" care trebuie atent cercetate.
REACTII. DNA a catalogat ieri ca fiind nereale si complet gratuite afirmatiile lui Mircea Toma. Precizarile arata ca dosarul nu i-a fost luat lui Doana, ci acesta l-a dat, prin declinare de competenta, catre sectia procurorului Tulus. Plecat la Viena, IIlie Botos a respins, telefonic, afirmatiile lui Toma. ""Evaluez posibilitatea ca, la intoarcerea in tara, sa actionez in judecata cel putin pe unul dintre cei trei"", ne-a declarat Ilie Botos. Dorin Iacob a precizat ca dezvaluirile sunt ""niste minciuni nascute din cearta dintre asociatii Interlink"". (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.