Cand termini masa trebuie sa ai senzatia ca mai puteai manca. In timpul mancatului se consuma energie si, daca exista mai multe mese pe zi, mai sunt consumate si din caloriile alunecate pe gat. Prof. dr. Constantin Dumitrescu, nutritionist si diabetolog, atrage atentia ca este indicat ca omul sa manance incet, sa mestece bine. Mestecatul consuma si el energie, imbiba cu saliva alimentele, digestia incepe din gura. Daca alimentele nu se amesteca bine cu saliva ajung compacte in stomac, nu mai poposesc mult in stomac si ajung ca un ghem in intestin, creand neplaceri in tubul digestiv. Cumpatarea trebuie sa se manifeste si in ""vinisor"". Vinul aduce si el caloriile lui si, in plus, un sprit ii face foame omului. Profesorul Constantin Dumitrescu ii da voie omului sa manance si o ciorba, si o sarma, dar nu la ore tarzii, iar portiile trebuie sa fie mici. Portionarea meselor de-a lungul zilei il face pe om sa evite sa se aseze hamesit la cina. Seara, cand omul se asaza la masa infometat, infuleca precum lupii si apare senzatia de prea plin.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
De ce te lasă Dumnezeu să urli de durere?
Sursa: garbo.ro
-
Pregătiri de Iepuraș: Cele mai frumoase 20 de piese vestimentare pentru...
Sursa: kudika.ro
-
Băncile europene au avut un an record în 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți...
Sursa: retail.ro
-
Vrei o mașină puternică? Sunt șanse mai mari să ajungi cu ea în șanț
Sursa: wall-street.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro