Nutritionistii recomanda mai multe mese pe zi, pentru ca de la o masa nu trebuie sa te scoli satul. Cand termini masa trebuie sa ai senzatia ca mai puteai manca. In timpul mancatului se consuma energie si, daca exista mai multe mese pe zi, mai su
Nutritionistii recomanda mai multe mese pe zi, pentru ca de la o masa nu trebuie sa te scoli satul.

Cand termini masa trebuie sa ai senzatia ca mai puteai manca. In timpul mancatului se consuma energie si, daca exista mai multe mese pe zi, mai sunt consumate si din caloriile alunecate pe gat. Prof. dr. Constantin Dumitrescu, nutritionist si diabetolog, atrage atentia ca este indicat ca omul sa manance incet, sa mestece bine. Mestecatul consuma si el energie, imbiba cu saliva alimentele, digestia incepe din gura. Daca alimentele nu se amesteca bine cu saliva ajung compacte in stomac, nu mai poposesc mult in stomac si ajung ca un ghem in intestin, creand neplaceri in tubul digestiv. Cumpatarea trebuie sa se manifeste si in ""vinisor"". Vinul aduce si el caloriile lui si, in plus, un sprit ii face foame omului. Profesorul Constantin Dumitrescu ii da voie omului sa manance si o ciorba, si o sarma, dar nu la ore tarzii, iar portiile trebuie sa fie mici. Portionarea meselor de-a lungul zilei il face pe om sa evite sa se aseze hamesit la cina. Seara, cand omul se asaza la masa infometat, infuleca precum lupii si apare senzatia de prea plin.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.