Dubla din semifinalele Cupei UEFA va prilejui si confruntarea directa dintre atacantul australian al lui Middlesbrough, Mark Viduka, si ""sosia"" sa din Romania, stelistul Daniel Oprita. In urma cu patru ani, cand a pregatit pentru sapte etape tr

Dubla din semifinalele Cupei UEFA va prilejui si confruntarea directa dintre atacantul australian al lui Middlesbrough, Mark Viduka, si ""sosia"" sa din Romania, stelistul Daniel Oprita.

In urma cu patru ani, cand a pregatit pentru sapte etape trupa din Ghencea, antrenorul de acum al Stelei, Cosmin Olaroiu a fost primul care l-a asemuit pe Oprita cu mult mai celebrul fotbalist de la Antipozi. ""Au un stil foarte apropiat, bazat mult pe protejarea balonului si forta de patrundere. Mai mult, daca le privesti atent fotografiile, chiar seamana"", spunea Olaroiu in 2002. In privinta evolutiei de pe teren, Viduka si Oprita au doua caracteristici comune: lovitura foarte buna de cap si stilul ultra-economicos.
DISCREPANTE. Asemanarile dintre Daniel Oprita si Mark Viduka se opresc, insa, doar la capitolele infatisare si jocul de pe teren. Australianul lui Middlesbrough nici nu se poate compara cu jucatorul Stelei
atunci cand discutia atinge subiectul financiar. Conducerea lui ""Boro"" il plateste pe masivul atacant cu incredibila suma de aproape 100.000 de euro pe saptamana, in vreme ce ""Dinel"", asa cum este poreclit Oprita in Ghencea, primeste aproximativ 75.000 de euro pe an! Diferenta enorma este legata si de cea dintre bugetele celor doua echipe care se vor intalni joi seara, de la ora 20:45, pe stadionul ""Lia Manoliu"". Pentru sezonul 2005-2006 gruparea de pe ""Riverside"" are alocat un buget de circa 42 de milioane de euro, in vreme ce clubul patronat de Gigi Becali mizeaza, din surse neoficiale, pe aproximativ 10 milioane de euro pe sezon.
SIMILITUDINI. Interesant este ca, la sfarsitul anului trecut, atat Oprita, cat si Viduka au fost la un pas de a-si parasi actualele echipe. In varsta de 31 de ani, australianul a fost convins cu greu de catre oficialii lui Boro sa mai ramana pana la finele acestui sezon, desi avea de gand sa se retraga in campionatul din tara sa natala. La randul sau, Oprita a fost aproape de a fi cedat de Steaua la Poli Ti-misoara, dar tranzactia a cazut in ultimul moment. An-trenorul Cosmin Olaroiu si managerul general, Mihai Stoica, au hotarat ca Oprita nu este de vanzare. ""Ma felicit pentru decizia pe care am luat-o atunci"", a spus Mihai Stoica.

MARK VIDUKA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.